Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ki az, aki itt szobabiciklizés...

Ki az, aki itt szobabiciklizéssel és/vagy futással fogyott le? Mik a tapasztalatok? Hogy csináltátok, milyen tempóban, milyen intenzitással, és heti hányszor?

Figyelt kérdés
Le szeretném adni a súlyfeleslegemet, ezért úgy döntöttem, hogy elkezdek futni, meg szobabiciklizni, és tanácsokat várok ezzel kapcsolatban. Azzal is nagyon sokat segítenétek, ha tudnátok valami jó étrendet összeírni, vagy hogy miket egyek nagyjából, miket mellőzzek stb.
2009. jún. 8. 18:21
 1/8 anonim ***** válasza:
93%

Ejj, ejj, itt sok olvasás lesz :D

[link]

Alapismeretek

NE fuss! Valószínűleg nincs edzettséged hozzá. Gyalogolj inkább. Én jelenleg futópadon végzek erőltetett hegymeneti gyaloglást, 5-6 km/h-val 10-12-es incline (emelkedő) beállítással gyaloglok két naponta egy órát. Pulzusom 130 és 150 között ingazodik, beállítástól függően. Jönnek elő a kockák szépen! (Páratlan napokon meg súlyzós edzés megy.)

2009. jún. 8. 18:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg nyugodtan fuss, ha a térdeid bírják. Ezt egy két alkalom után úgyis megérzed. Rajtam 15 kg felesleg volt, és fél év alatt 20 kg-ot fogytam rendszeres futással és a 90 napos diétával.

Nekem se volt edzettségem hozzá, de kitartó voltam. Minden este 6 km. Először kocogva, de soha nem sétáltam, mindig vonszoltam magamat valahogy. Szerintem keress valakit, akivel együtt csináljátok, úgy sokkal könnyebb :)

Kitartás!

2009. jún. 8. 18:39
 3/8 A kérdező kommentje:
bírják a térdeim, és van valamennyi edzettségem. szóval fogok futni. amúgy köszönöm a tanácsokat, nagyon hasznosak voltak.:)
2009. jún. 8. 18:55
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A gyorsgyaloglást gondolom azért is írta az első válaszoló, mert azt még lehet bírni, ergo normálisan bírsz még lélegezni, és az a jó, mert akkor van a pulzusod a zsírégető tartományban. Ha vonszolod magad, tehát alig kapsz levegőt, lihegsz, az nem zsírégetés. Ezért is javasolják a gyorsgyaloglást, mert sokaknak még a kocogás is megerőltető. Én barátnőm ezt csinálja már 3 hónapja és fogyott 15 kg. És tényleg nem fut, csak gyorsan sétál.
2009. jún. 8. 19:58
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem is gondoltam volna hogy ennyire hatásos a gyorsgyaloglás.:D Hány órát/percet csináljam?
2009. jún. 8. 20:21
 6/8 A kérdező kommentje:
Amúgy köszönöm neked is!
2009. jún. 8. 20:21
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én szobabiciklizem, hetente 5-6x 60 percet + néha erősebb intenzitással még 20 percet (térdem nem bírja a futást) és működik, de csak diétával együtt.

Az 1. válaszoló által belinkelt oldalt nézegettem és nagyjából aszerint eszem és az edzést is az ott olvasottak alapján próbálom csinálni.

Kb 10 kiló fölöslegem van, nő vagyok, ráadásul szülés után és mégis fogytam az elmúlt 2 hónapban 5 kilót úgy, hogy nem éheztem, egészségesen ettem, nem ment tönkre a térdem, a narancsbőröm elmúlt és még sorolhatnám. Bárki aki meglát elképed, hogy mennyire sokat változtam :D

Szóval tényleg érdemes olvasgatni... :)

Sok sikert!

2009. jún. 8. 20:58
 8/8 Krisz85 ***** válasza:
100%

A bodybulideres link tényleg jó, kezdőknek én is azt szoktam javasolni, bár jó ha tudod, hogy van egy szint ami felett a zsírégetés már intenzitásfüggő, de ez kb. már akkor van ha röhögve futsz le legalább egy félmaratont. Szóval kicsit odébb feltehetően.

A gyors tempós gyaloglás bőven elég, célszerű heti 7x :D

Viszont annyira felhozhatja az állóképességed rövid idő alatt, hogy utána már futhatsz is, ekkor is célszerű, hogy pl 20 perc heti 4x, 5 perc séta 5 perc futás, hogy bírd, aztán edzettség alapján lehet felvinni, ha ezt kombinálod súlyzós edzéssel is, az az igazi ;-) És persze diéta nélkül az egész semmit sem ér!

2009. jún. 8. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!