Mennyire hízlal egy normál bolti kakaós csiga reggelire?
Nyugodtan edd! Ha sportolsz mellette, ledolgozod, nem kell azon agyalni, hogy "jajj, mennyi cukor van benne, és jaaajj, fehérlisztből készül, hizlal!"
ez szerintem akkora f*aszság, már bocsánat.
Miért fosszuk meg magunkat minden finomságtól?!Nem azt mondom, hogy mindennap ezt reggelizd, mert rá is unnál, meg nem változatos. Reggelire nyugodtan edd, ez adja a kezdőlöketet a naphoz! Mondjuk, aznap mondjuk akor ne egyél csokit, sütit már. Ennyi az egész.
Annak volt igaza, aki azt írta, nem lehet megmondani.
Egyrészt a csiga kalóriatartalmát sem tudjuk pontosan, nem tudod, miből készült, nem írtad meg, miből mennyi van benne. Aki 500 kcalt írt a "netre" hivatkozva, az a legmagasabb talált értéket írta be - én most kerestem rá, úgy találtam a kérdést is, 260 volt legtöbb helyen 1 db-ra, nem 10 dekára. Mivel általában db-ra esszük...
De ha még ezt tudnánk, akkor sem tudnánk válaszolni, mert nem tudjuk, mennyi kalóriára van szükséged a fogyáshoz naponta, és nem tudjuk, mit és mennyit mozogsz. Valamint azt sem, hogy a nap folyamán (illetve a héten) mit eszel még.
Annak is igaza volt, aki azt írta, hogy szemét... igen, az. De ennél is sokkal nagyobb igazságot írt az, aki emlékez(tet)ett, hogy ilyen szeméten nőttünk fel (a menzán, a 30-40-50 éves korosztály), és alig volt túlsúlyos osztálytársunk. Nem volt net, nem volt számítógépes játék, és nem volt ezer csatorna a tv-ben, az időnk nagy részét fogócskázással töltöttük, nem a szobában döglöttünk. Kakaós csiga ugyan volt bőven (meg túrós, mákos, diós stb. tészta, bukta, meggymártás stb.), de cukros üdítő csak ünnepnapokon, nálunk legalábbis. Hamburgert pedig csak gyereknapkor láttunk az Állatkert előtti bódéban. De megettük minden nap tízóraira az iskolatejet és kakaót 1 vagy 2 üres kiflivel (a reggeli szendvics után természetesen!), ki mennyit rendelt. Délután a napköziben meg rohangáltunk, ping-pongoztunk minden nap, mellette heti 2-szer röplabdaszakkörre jártunk.
Nem a kakaós csigával és nem a kérdéssel van a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!