Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan tudom mérni a pulzusom?

Hogyan tudom mérni a pulzusom?

Figyelt kérdés
Aerob edzést szeretnék csinálni, és tudom hogy nem szabad bizonyos pulzusszám felé emelkedni. Na de az a gond, hogy én nagyon nehezen tudom kitapogatni a pulzusom, és nem szeretném számolgatni, főleg ha meg se találom. Van vmi kis szerkezet ami kimutatja? olyanra gondolok, mint a vérnyomásmérő, csak egyszerűbbe, hogy pl futás közben is lássam. Tudom, hogy futógépekhez néha jár, vagy valahogy kimutatja, de én a sima kinti futásnál szeretném használni. Köszi.
2009. jún. 3. 17:10
 1/5 anonim ***** válasza:
van szerkentyu. en a pulzoximetert ismerem, ez a pulzus mellett meri a szturaciot is ha jol tudom. probalkozz fitness boltokban vagy orvosi keszulekeket arulo cegnel/kepviselonel.
2009. jún. 3. 17:15
 2/5 A kérdező kommentje:
Ja és elfelejtettem kérdezni, hogy ezek drágák?
2009. jún. 3. 17:20
 3/5 anonim ***** válasza:
vatera.hu - mindent megkapsz 100x olcsóbban, mintha boltban vennéd
2009. jún. 3. 20:35
 4/5 Krisz85 ***** válasza:

Szia!

Nos, az aerob edzést elég nehéz túlzottan magas pulzussal csinálni, mivel monoton, lassú mozgás felel meg ennek. Hozzáteszem a zsírégetés leginkább intenzitásfüggő /azért ajánlom inkább az aerob edzést az itt fogyni vágyóknak, mert lassúbb, biztosabb folyamat, kajában sincsenek otthon igazán, és persze nem bírnának futni heti 6x30 percet.Erről majd máskor bővebben./

Pulzusmérőt, vaterán is kapsz, vagy futó órát vegyél, ami mellkaspánttal együtt mér, rádiófrekvencián. EKG pontossággal. Megjegyzi a legmagasabb pulzust, van amelyik még csipog, ha elhagyod a pulzuszónát, stb

Relatíve nem dárgák, 20.000 Ft tól, a teljesen profi vb, maratonsita olimpikonoknak 140.000Ft ig, azok már légnyomásmérést, szintemelkedést, gps-t, mindent tudnak, Tehát 20 e ft tól már kapsz EKG pontosságú órát, ami mellkaspánttal működik /van olyan olcsó óra, amihez oda kell biggyesztened az újjbegyed és úgy mér, csak ehhez meg kell állni, vagy legalábbis nem tudsz úgy futni, már nem mér úgy, pláne hogy a pulzus mp ről mp re változik, elég gyorsan/. Később ha majd futsz akkor még jobb választás. Nem olcsó az alapmodell sem.

Polar órákanak nézz utána neten. Írd be keresőbe Polar óra, Zerge ;-)

Sok sikert!

2009. jún. 3. 22:51
 5/5 A kérdező kommentje:

Jujj köszi a pontos válaszokat.:)

Igen aerob edzést akarok csinálni, csak eléggé nehéz nekem a futás, és pár 10 métertől már ki vagyok fulladva, és ezért félek attól, hogy a pulzusom már túl magas lesz a zsírégetéshez.

Csak az a gond, hogy nincs 20e Ftom rá:S

Na mind1:) majd megoldom. köszi!!

2009. jún. 4. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!