Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ilyen és ehhez hasonló napjaim...

Ilyen és ehhez hasonló napjaim vannak, anyukám mégis azzal macerál állandóan, hogy éheztetem magam. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Előre is elnézést az ezredik ilyen kérdésért! De... Én eddig meg voltam győződve róla, hogy ez szuper jó, egészséges, de kezd elbizonytalanítani... Most ő a hülye vagy én? Leírom mondjuk a tegnapi napomat:

Reggeli: 1 kornspitz (65g, tk és alacsony GI lényegében), megkenve relatíve vastagon házi, sovány túróból és natúr joghurtból készült körözöttel (30g), rá egy fél paradicsom karikázva (25g), rá zsírszegény óvári sajt (15g), és megsütöm melegszendónak. A tetejére pár pötty ketchupot raktam mert azt nagyon szeretem, bár tudom nem egészséges túlzottan.. (5g)

Tízórai: 2 alma felvágva, fahéjjal megszórva (250g), 2 narancs (200g)

Ebéd: 200g natúr csirkemell, 50g barnarizs, 30 g kukorica borsó belekverve plusz 50g jégsaláta, 20g káposza (ez egy jó nagy tányér azért! 200g csirkemell meg a csirke fele gyakorlatilag...)

Uzsonna: 200ml szójatej, 100ml tej összekeverve, bele egy fehérje shake

Vacsora: Egy fél doboz zsírszegény túró (125g) elkeverve egy doboz 0,1%-os, cukormentes joghurttal, mellé 3 pici light margarinnal pirított kukoricás abonett.

Mint látjátok, ez 5 étkezés összesen, tehát 3 óránkétn eszem. Kalóriát nézve 1400 körül van.

Most ez komolyan éhezés??? Nekem csesződött el ennyire a testem, hogy bőven elégedett vagyok ezzel, vagy anya van rosszul beállítva?

Egyébként a tendenciám az, hogy reggel mindig szénhidrát tk dolgokból, felvágott, zöldség, tej ilyenek... Tízórai mindig gyümölcs. Ebéd mindig hús zöldséggel vagy max barnarizzsel. Uzsi általában shake de sokszor ugyanaz, mint az ebéd. Vagy 3dl tej fekete kakóporral és édesítővel, ilyenek. Vacsira szinte mindig ezt a túrós maszlagot eszem.

Mit gondoltok?

20/L

2012. jan. 25. 10:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Én azt gondolom hogy ez egy nagyon jó diétás étrend, ha mindenképp bele kéne kötnöm azt mondanám egyél olajos magvakat is.

DE

1400 kalória kb az alapanyag cseréd lehet vagy annál alig több, ami súlytartáshoz kevés.

nyugodtan toljál zabpelyhet is valamikor és akkor még mindíg egy hibátlan étrendről beszélünk.

Sok embernek meg tényleg nagy szüksége lenne rá hogy ilyen szintre eljusson de még csak meg sem közelítik.

nincs kedved főzni rám? :)

2012. jan. 25. 15:17
 12/21 A kérdező kommentje:

ÓÓó kedves utolsó köszönöm, hogy mondtad, mert azt kihagytam, hogy ki van rakva egy tál dió az asztalra amiből elveszek naponta pár alkalommal egy-egy szemet. Most nagyon büszke vagyok magamra. :)

Anyukám hozzállása és az állandó sipákolása nagyon elkeserített, de ez a sok dicséret tényleg jól esik, köszönöm. Jó tudni, hogy mégsem voltam annyira eltévelyedve... :)

Amúgy az 1400-1500 kcal lehet, hogy valóban kevés egy kicsit mert mellette pedig minden nap csinálok valamit... Kondi, vagy futás, vagy küzdősport. De az az igazság, hogy nem tudom, hogy hogyan vigyek be többet úgy, hogy az ne üres kalória legyen, hanem értelmes tápanyag. Mert amúgy ezek az ételek jól összerakva nagy adagok nekem, mindig elégedett vagyok az étkezés után, elégnek érzem. Arra a 3 órára.

Kicsit úgy érzem, hogy most hacsak nem vágnék be még plusz 300 kcal-nak egy vajas kenyeret, már nem tudok mit kitalálni, ami jó lehet. Mert a napi fehérje shake + 200g csirkemellnél/halnál nem nagyon lehet több fehérjét enni anélkül, hogy leterhelje az amúgy is szar vesémet. Tehát maradna a CH vagy zsír, mint fő forrás...? Hát, szerintem nem a legjobb... :/

Az 1400 akkor is kevés, ha az szinte 100%-ban értékes tápanyag, semmi cukros szemét nincsen benne?

A másik amit hallottam, hogy az anyagcsere lassulás elkerüléséhez a legjobb mód, ha az ember figyel a teste jelzéseire és kerüli az éhség érzet kialakulását. Ez nálam teljesen jól működik a 3 órás étkezésekkel. (Nem csinálok ilyen baromságot, hogy mikor 2ig fent vagyok akkor 6 után nem eszek stb...)

Főznék én szívesen mindenkire, imádok főzni :D :D Az egyetlen dolog amit nem szeretek a sütés-főzésben, amikor isteni finom sütiket csinálok és én nem ehetek belőle... :))

2012. jan. 25. 18:50
 13/21 anonim ***** válasza:

Megmondom őszintén nem számoltam utánna, de nekem a CH tünik kevésnek, azért is írtam a zabpelhyet. Ilyen sportos életmóddal biztosan kéne vagy 200-250g naponta.

Jól hangzik a süti, de én ha találkoznék egy konyhatündérrel és kivánhatnék hármat, akkor az 1. egy étrend lenne. :)

Ha szeretsz sütni-főzni akkor kisérletezz a csirkeízesítéssel mert úgyjársz mint én hogy a végén rá sem bírsz nézni.

2012. jan. 25. 21:15
 14/21 anonim ***** válasza:
tök jó az étrended... nem értem, akkor mi számít anyukádnál soknak? nem inkább az a baja, hogy az ő főztjét nem eszed?
2012. jan. 26. 00:53
 15/21 A kérdező kommentje:
180-nál szinte soha nem több a CH... Úgy gondolod, sport mellé ezt feljebb kell emelnem?
2012. jan. 26. 01:04
 16/21 anonim ***** válasza:
A tapasztalatot nem akarom felülírni, ha így 56kiló vagy és annyi is maradsz akkor tökéletes.De ha megnézed mindenhol 4-6g/testsúlykilogramm szénhidrátot javasolnak súlytartásra. De a 180már 3 fölött van úgyhogy ha nem fogysz tőle akkor nem kevés. Lehet anyukád is kiszámolta és nem jött ki neki a 4gramm azért macerál :D
2012. jan. 26. 07:09
 17/21 anonim válasza:

Nekem ez az étrend egy fogyókúrás menühöz hasonlít. Azt látom, a kalóriát nagyon megvonod magadtól még egy szelet sütit sem engedsz meg magadnak. Ez már nem biztos, hogy jó. Mert ha sportolsz is mellé akkor az bőven belefér ilyen étrend mellett. Egészséges, nem vitás, csak már gyanúsan kiszámolt. Hány cm vagy?

Én mondjuk meghalnék egy ilyen menütől, a sütiből fél tepsivel meg tudok enni, és csak zsírral főzök, szóval igazán hízlaló kajákat eszem és mégsem hízom sajnos.

2012. jan. 26. 07:40
 18/21 A kérdező kommentje:
Süti??? Nem azért nem eszem, mert nem tehetem be (kéthetente kb. becsúszik ha olyanom van), hanem mert rohadtul egészségtelen... Nem attól lesz egy étrend fogyókúrás, hogy nincs benne semmi felesleges, egészségtelen vacak.
2012. jan. 26. 12:15
 19/21 A kérdező kommentje:
Ja, és 168cm magas vagyok.
2012. jan. 26. 12:18
 20/21 anonim válasza:
Akkor én rengeteg egészségtelen dolgot eszem. :))
2012. jan. 27. 07:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!