Milyennek számít 66 kg a 162-165 cm-hez?
Figyelt kérdés
Ősz óta fogyózom, körülbelül 9 kg ment le, de még mindig annak a dagi lánynak látom magam, aki voltam. Tudom, hogy még nem vagyok nádszálvékony, de a mostani adat milyennek számít? Még szeretnék fogyni, célom 60 kg alá menni és tartani a súlyomat.
Őszintén, nagyon durva ez az adat? Vagy ezt az adatot már nem kell annyira szégyelnem?
2012. jan. 24. 13:53
1/4 anonim válasza:
Ha a természeti népek adatait vesszük alapul,akkor 21-es BMI az egészséges. Ezt úgy számolhatod ki, ha testsúlyod elosztod a méterben mért testmagassággal. Ez a te esetedben 66/(1,63*1,63)=24,8. Az egészségügyi ajánlás szerint ez még épphogy jó, az igazság azonban az, hogy 22-es BMI fölött, ha tartósan fennáll a súlytöbblet, már komoly cukorbetegség, szív-és érrendszeri megbetegedés és rákkockázattal kell számolni. A te ideális súlyod eszerint 55-58 kg között lenne. Tehát a célul kitűzött súly valóban jó lenne. Hogyan fogyózol?
2/4 A kérdező kommentje:
életmódot váltottam,odafigyelek, hogy mit egyek, kerülöm a kenyeret, a péksüteményeket és gyorskajákat! Sok zöldség, gyümölcs és csupa egészséges étel, illetve nagyon sokat lépcsőzök. :) Majd rendesen elkezdek sportolni, csak valahogy e, de nekem eddig nem vettem rá magam. Nem fogyok hű, de gyorsan, de nekem megfelel ez a tempó.
2012. jan. 24. 14:15
3/4 anonim válasza:
Elôször is a bmi-t elfelejthetjük, nem lát belénk, mennyi a zsírunk, izmunk, milyen széles a csontozatunk, stb...
Nyilván mehet még ennél lejjebb, de nem durva, arra gondolj, hogy ennél több is voltál, és hogy jó irányba haladsz.
Gondolom, a ruháidon is érzed a változást...
4/4 A kérdező kommentje:
igen, minden ruhám nagy rám.. szóval mehetek újnacikat venni. :)
2012. jan. 24. 18:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!