Két banán vacsorára, gáz? Már ugyanis délután is megettem kettőt, és nem akartam vacsizni. De ott figyeltek!
Mert fogynék, ezért nem eszem nagyon kalóriadús ételeket, vagy ha igen, akkor már nem vacsizom. De a banánról nem tudom eldönteni, hogy mihez képest kalóriadús.
Szendvicset nem ettem.
Igen, nagyon gáz :(
Azért ne kösd fel magad, de nem csinálnék ilyet többet...
mozogj többet.
a banán nem kimondottan fogyókúrás gyümölcs .
inkább reggel egyél banánt, este jobb a magas víztartalmú gyümölcs : dinnye,eper,málna . most az epret javaslom ,szedd magad akcióban 350.-ft körül szedheted kilóját, és a szedés is fogyaszt !a dinnye még íztelen.
ja és ne nagyon egyél este 6 -után !:)
hajrá
Ne azt számold, hogy mennyi kalóriát tartalmaznak az ételek, mert ez egy teljesen másodlagos dolog.
Nézzed a tápanyagtartalmat. Így láthatod, hogy a banán az rengeteg cukrot tartalmaz, így eleve nincsen semmi helye a diétában. Ha már gyümölcsözöl, akkor alma, narancs, grapefruit például...
De ha még ez sem elég. A banánnak írtó magas a GI indexe, vagyis megeszed este, betölti a májad glikogénraktárait, inzulin pedig elszállítja a maradékot, /mozgás hiányában izomglikogén ürülés hiányában, nem az izmokba/ a testzsírraktáraidba. Tehát májglikogén töltés után a maradék megy testzsírba, az emésztés idejével együtt, tehát a banánevés után max 4 órával, míg az emésztés tart, és stabilizálódik a vércukorszint.
Alacsony GI jű gyümölcsöt egyél, ami nem okoz nagy vécukorszint emelkedést, pl ahogy írták alma, az egyik legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!