Hogyan lássak a dolgokhoz, hogyha abszolút feszes, izmos testtet akarok?
Lány vagyok. 167 cm és 66 kg. Sajnos +10 kg van rajtam egy ideje.
Korábban, kisebb súllyal sem voltam csupa izom. Mit csináljak, hogy izmos legyek teljesen, szép szálkás testtel?
Kitartás van, csak a mód kell.
Ehhez hasonló alakot szeretnék:
Ez csak egy retusált kép, de nagyon sok ilyen csinos nő van, kemény popsival. Mit tegyek érte?
Rendes étkezés, és súlyzós edzés.
[link] Itt MINDEN információt megkapsz.
És mit takar a rendes étkezés? Az a baj, hogy mindenki elintézi 1-2 mondattal, de nekem részletes leírásra lenne szükségem olyan embertől, aki így él. Mert mindenki mást mond.
Súlyzós edzés? Edzőteremben ez milyen gépeket jelent, vagy ha itthon van lehetőségem csak, pl milyen súlyzókkal és milyen gyakorlatokat végezzek? Pl elég ha 2-3 kilós súlyzót veszek? Nő vagyok.
Ismerem ezt az oldalt, de nekem túl sokat nem segített.
Ha nem sokat segített az az oldal, akkor valószínű te nem foglalkoztál vele eleget. Ott minden le van írva részltesen, mit, hogyan csinálj. Ott van az étrend is, és az edzések is le vannak írva.
És ezt ne úgy képzeld el, h 2 hét alatt eléred, ez évek munkája. Ja és attól se félj, h hirtelen túl izmos leszel...
Ha elolvasod legalább az ott található alapismereteket, és még akkor sem érted, akkor irj majd.
rád a szálkásítás rész vonatkozik...
Na az utolsó jól megnevezte, ez az. Ott írnak edzéstípusokat, de honnan tudjam melyiket kell alkalmaznom.
Tehát amiről én beszélek, az a szálkásítás lesz?
Például nekem kérdés az, amiért nem értem már ezeket az oldalakat, mert átolvastam párat.
Pl: ezen az oldalon támogatja kifejezetten a rizs fogyasztását. Máshol mindenhol az van van, hogy ne edd, mert nem lesz jó. Most akkor melyik a tévhit?
Pl jó, ha az étkezésemet úgy alakítom ki, hogy csirkemell, csirkecomb szerepel a táplálékomban fehér rizzsel. Vagy savanyúsággal, egyéb zöldségekkel: saláta, répa, borsó, karfiol, brokkoli.
Ha ezeket kombinálom, néha túrót, tojást is eszem, akkor gyakorlatilag jól állítottam össze?
Gyakran fogyasztok ezen kívül 1,5%-os tejet, natúr joghurtot.
Nem az értelmezés a lényeg, hanem az, hogy ami működik egy kigyúrt 70 kilós embernél, az nem biztos, hogy nekem is fog, érted?
Pl nem ér sokat a kis súllyal végzett gyakori emelés. Nekem pont egy edző mondta, hogy vegyek 2-3 kilós súlyzót és használjam kézre, meg lábemelésnél.
Teljesen össze vagyok zavarva.
a szálkásítás mindenkire igaz.
a kisebb súlyos emelést pedig elég kretén edző mondhatta csak, nekem lenn az edzőteremben is megmondták, hogy itt nem lötyögni kell, hanem rendesen, nagy súlyokkal dolgozni. persze relatív, hogy kinek mi a nagy, nekem pl. a karom egy lófing, úgyhogy a tárogatást szégyenszemre 3-3 kilóval kezdtem. Ellenben a lábam csupa izom, combtávolítást és egész testes eltolást (nem tudom mi a pontos neve) is 10 kilóval toltam, aztán jött az edző és felpakolta 20 kilóra, mondván, hogy a 10-et simán ki bírom nyomni. a 20-szal szenvedek is rendesen, de akkor jó, ha 15-öt úgy tudok megcsinálni, hogy közben vért izzadok és az utolsó 2-3 tolás már alig megy.
hidd el, az én kocsonya-narancsbőr seggemből 3 hónap alatt kerek alma lett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!