Házi tehéntej mennyire hízlal?
olyan nagyon sok Ca és D vitamin nincs benne.
továbbá pont annyira hizlal, mint egy 3-4% zsírtartalmú tej energiatartalma.
továbbá
1. az inzulinszintet viszont tökéletesen hatékonyan megemeli a tej
2. én akkor hagyatnám el veled a tejet, ha amúgy az étrended már eléggé lecsökkentetted, de még mindig nem fogysz. csak próbaképp. mert vannak ilyen jellegű tapasztalatok, hogy a tej elhagyása ilyenkor jó. a cukros teát komment nélkül hagyom.
Tehéntej 69kcal 1 dl
Tehéntej 0,1% 32kcal 1 dl
Tehéntej 1,5% 45kcal 1 dl
Tehéntej 2,8% 58kcal 1 dl
Tehéntej 3,6% 63kcal 1 dl
Nem igaz, hogy nem hízlal, hiszen van benne zsír bőven. Viszont: ha belefér a napi kalóriaszükségletedbe, akkor tényleg nem hízlal. Ha nem fér bele, akkor hízlal.
(A cukor helyett a teába lehet édesítőt használni, vagy fokozatosan leszokni a cukorról úgy, hogy egyre kevesebbet teszel bele...)
2 dl-ben 140 kcal van. Ennyi van még
- 10 dkg csirkecombban
- kb. 12 dkg csirkemellben
- 35 dkg csiperkében
- 5 dkg Brie sajtban
- 2 db tojásban
- egy nagy adag húslevesben
- 3,5 dl kólában (nyilván ez egészségtelenebb)
- kb. 1 db zsemlében
- 1 gombóc gyümölcsfagyiban
Én mindig iszom a tejet (legalább 0,5l )és sosem voltam emiatt kövér és cukros se...
166cm/54kg) tehát csak nyugi:)
más statisztikák meg igen.
egy tejfogyasztást követő inzulinszint vizsgálat meg 6x többet ér, mint valami statisztika amire 500 dolog hatással van mint zavaró tényező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!