Stevia vagy Xilit?
Eddig mesterséges édesítőszereket használtam, de aggódom amiatt, hogy lerakódnak a májban és hosszú távon több a káros következménye,mint a nulla kalória előnye...
Kinek melyik vált be?
Köszi a válaszokat
Mit szoktál édesíteni? Kávét? Nem iszom. Teát? Legfeljebb citromlével. A magam részéről cukrot használok, viszont jelentősen csökkentettem a mennyiséget (kb. ötödére).
Hallottam ezekről az édesítőkről, kóstoltam is. Nem tudom. Megemlíteném még a szerzetesek körtéje nevezetű növényt, azt próbáltam, az íze a juharszirupra emlékeztet.
tényleg, mit édesítesz? ha fehér lisztes süteményeket, akkor eleve mindegy.
ha nem, akkor a xillit mindenkinek beválik, akinek van pénze rá.
és a steviát is ajánlják, bár erről keveset tudok. és amiről keveset tudok az ellenséges, idegen :D de ettől még lehet használható.
Próbáld ki mindkettőt és majd eldöntöd.
A stevia-nak van egy fura mellékíze. Amikor először próbáltam, akkor nagyon nem ízlett, jó ideig nem is vettem, de a 2. doboznál már 2 nap után fel sem tűnt (én csak a tablettát használtam kávéba és teába).
A xilitnek ugyanolyan íze van, mint a cukornak, viszont ha jól tudom, annak kalóriatartalma is van, míg a stevia-nak nincs. Viszont állítólag védi a fogakat, vagy mi :)
Ha anyagilag megengedhetném magamnak, akkor mindkettőt használnám.
Off: azért ez egy vicc, hogy az egészséges étel a drágább, nem fordítva kéne lennie????? Lásd: hamburgeradó...
cukoralkoholt előállítani drágább mint cukrot kivonni, tisztítani.
xilitolban van energia, mivel emészthető, végső soron tápanyag számunkra. legtöbb mikróba számára nem, ezért "védi" a fogakat. de ugyan ilyen módon "védi" a torkot is pl. légúti fertőzésekkor fogyasztva.
Az érthető, köszi.
De amúgy az állam számára nem lenne kifizetődőbb, ha kevesebb túlsúlyos és beteg ember lenne? Na jó, nem offolok tovább, csak nem értem ezt a hozzáállást... :)
Persze, kis mennyiségben a cukor sem gáz.
Köszi mindenkinek:) Sütiket nem, abba horribilis mennyiség kell.Elsősorban kávét, nagy ritkán teát vagy natúr joghurtot gyümölccsel, vagy zabkását, köleskását szeretnék édesíteni.
Eddig nyírfacukrot használtam, 1 kg elég nekem hónapokra...
Én a Steviát ajánlom.
A kalóriaértéke jelentéktelen, a Xilitben van szénhidrát.
A Stevia sokkal olcsóbbra jön ki, mivel olyan kicsi mennyiség kell belőle, hogy lassan 3 hónapja vettem meg a dobozt (por állagú, 25 gramm, 2590 Ft-ért), MINDENBE ezt használom (kávé, tea, zabpehely, stb.), és még több, mint félig van a doboz.
A Xilit kilója is ennyibe került azt hiszem a boltban, ahol vettem, de abból majdnem annyi kell, mint amennyit rendes cukorból használnál, így sokkal hamarabb elfogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!