Franciasaláta (majonéz nélkül! ) mennyire hizlal?
Az alacsony glikémiás indexű (GI), valamint a negatív kalóratartalmú (-cal) ételek ideálisak diétára. (általában alacsony GI és -cal ételek azonosak, de vannak kivételek, főleg a gyümölcsök esetében - mivel itt a fruktóz miatt lehet magas GI besorolású, miközben -cal étel). A nyers ételek GI indexe változhat a konyha feldolgozás során (főzés, párolás, sütés)
Az általad felsoroltak döntő többsége alacsony GI indexű, és -cal étel. A "veszélyes" elem a burgonya (keményítő tartalma miatt) és a tejföl (mindkettő közepes GI indexű), a legideálisabb az alma és a répa (alacsony GI indexű és ráadásul -cal étel).
A hízást önmagában nem csak az étel okozza (életvitelünk, hajlamunk, etc.).
Ez az étel nem hizlal (de mindig lehetnek kivételek)!
Bon Appetit! (:
Az indokod abszolút logikátlan. Nem attól lesz, vagy sem kövér ember, hogy ilyen étel létezik, hanem attól, hogy azt fogyassza e.
Az elnevezése valóban félreérthető, félrevezető.
A negatív kaloriás étel, azt jelenti, hogy több energiát fogyaszt el a szervezet a metabolizmus során, mint amit maga a táplálék a felszívódásával biztosít a szervezet számára.
Bővebben: [link]
márhogy fogyaszTJa-e az adott ételt, nem pedig "fogyassza" ugye, mert az másik igemód.
köszönöm.
egyébként pedig minden attól függ, hogy mennyit ettél a salátából. ha mondjuk tíz dekát egy szelet csirkéhez, az tökéletes. ha fél kilót csak úgy poénból nasinak, akkor saccos, hogy nem tettél vele jót :)
afene :S
az utóbbi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!