Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Gersli vagy köles köretnek?...

Gersli vagy köles köretnek? Vagy már akkor inkább mindegy, ha rizset eszek?

Figyelt kérdés

Még soha nem ettem gerslit és kölest sem, de most elnyerte a tetszésem, és gondolkodom, hogy holnap ezt eszek rizs helyett köretnek.

Néztem a kalóriatartalmát, és ugyanott van , mint a rizsé.

Egyébként melyik a finomabb?


2011. nov. 25. 23:15
 1/4 anonim ***** válasza:
nem tudom, kinek mi izlik. A köles nagyon egészséges, mert lúgosító hatású gabonaféle. Lehet sósan is, édesen is. (ha rizs, akkor barna, abból sokkal kevesebbtől jóllakunk, és méregtelenítő hatása is van. Csak nagyon kell vigyázni, ne égjen le, sokáig kell főzni)
2011. nov. 25. 23:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem legjobb lenne, ha váltogatva ennéd, úgy nem lesz unalmas és mindben más tápanyag van.


Javaslom a bulgurt is, nekem az jött be legjobban. A fehér rizst kimondottan nem szeretem, a barnát igen. A bulgurt még inkább, és a quinoa-t is.

2011. nov. 26. 00:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
A köles nekem köretként nem ízlett, zöldséglevesbe szoktam tenni, de nagyon sokáig kell főzni, finomabb a bulgur és annak a kalóriatartalma is kisebb.
2011. nov. 26. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A köles nagyon egészséges, ellenben a többi párolt vagy főtt gabona fogyasztása nem. Tehát a legjobb, ha kölest eszel leggyakrabban és mellőzni tudod a többi gabonát, ugyanis a legtöbb főtt vagy párolt gabona savképző, azaz savasítja a szervezetet és ez a folyamat a szervekre, szövetekre roncsoló hatással van.

A kalóriatartalom figyelése sajnos nem elegendő. A köleskása, mivel a PRAL értéke sokkal jobb, mint a többi gabonáé, ezért a szervezetednek jót tesz, valamint lúgosít is, bázisképző, tehát nem fogsz ettől hízni.

A gersli viszont nagyon savképző, annak fogyasztását jó lenne, ha elkerülnéd.

A kölest nem kell főzni, elég párolni, mert ha főzöd, akkor inkább összeáll, ha párolod, akkor pergősebb marad, persze, ez az ízléseden is múlik, főzheted is, ha te úgy szereted.

Pároláshoz másfélszeres víz szükséges és nagyon alacsony hőfokon végezzük.

Amennyiben az ízére vagy kíváncsi: nekem a gersli és a köles is ízlik, de nem mindenkinek. Gerslit már nem fogyasztok, mert észrevettem, hogy nem is bírja annyira a gyomrom és azóta megtudtam azt, hogy savasít.

2013. jan. 8. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!