Melyik a jobb a zöldséges rizs vagy a zöldséges köles? Bővebben lent.
Nem tudom eldönteni melyiket egyem a csirkemellhez. Olyat szeretnék ami jó kiadós és laktató de kcalban kevesebb. 30grammot gondoltam valamelyikből,de látszatra melyikből lesz "nagyobb mennyiségű" köret?
A köles talán jobban megszívja magát és tartalmasabb lesz mint a rizs?
Ma köles, holnap rizs.
Fincsi még a bulgur és a quinoa is.
A rizs lehetőleg barna legyen, keverheted vadrizzsel.
rizs: 345kcal / 100g
köles: 362kcal / 100g
amúgy nem véletlen alapélelmiszer a rizs és a csirkemell legtöbb étrendben.
hogy mennyire szívja meg magát vízzel a köles (de a rizs tömegnövekedését sem) tudom. ha kevés vizet vesz fel hőkezelés közben, ihatsz hozzá, ugyan ott vagy.
és tényleg nagyon lanGUSZTA a képen a kész étel.
Na csak kipróbálom azt a kölest:)
Kalóriában nem sok a különbség,de a kölesben kevesebb a ch,több a fehérje, és jóval több benne a rost,mondjuk a zsír is. Igaz 30g annyira nem oszt nem szoroz.
én ebbe azért nem mennék bele, mert:
több a rizsben a CH --> és?
több a kölesben a fehérje --> minimálisan, az sem teljesértékű, teljesen mindegy
több a kölesben a zsír --> köles zsírsavtartalma nem hiszem, hogy olyan jó lenne, fogyassz len olajat, tengeri halakat, a köles zsírtartalma megint szinte lényegtelen.
de próbáld ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!