Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Van még olyan, aki úgy érzi...

Van még olyan, aki úgy érzi sosem lesz ereje, motivációja lefogyni?

Figyelt kérdés

Az utóbbi 1- másfél jött fel, nem is tudom hogyan. Foagzásgátlót is szedtem pár hónapog, aztán leálltam, meg az is igaz, hogy sokat ettünk. Feljött egy jó 10-15 kiló. Nincs erőm belekezdenia fogyókűrába. Mindig atz mondom, hogy majd holnaptól. Aztán olyan éhes vagyok, hogy muszáj egyek. A prommal lakunk ketten, neki muszáj főzzek valami normálisat, nem ehet nyúlkaját. De ha már megfőzöm és kínlódok vele és éhes is vagyok, akkor eszek én is. Ha elmegyünk valahova kajálni, nézem az étlapot, azt látom, hogy sokkal olcsóbban jövőnk ki, ha eszünk egy pizzat, mint ha salátát ennék és még finomabb is. Szóal ilyenek.

A barátnőim mind más városban laknak, ritkán találkozom velük. Itt csak a párom meg a szüleim vannak, lehet emiatt se érzem annyira rosszul magam, ők így is szeretnek és nem naygon hasonlítom magam senkihez.

De mégis ledöbbenek, besokallok, mikor ráállok a mérlegre vagy összeszámolom, hogy hány ruhám nem jön már rám, esetleg a kezembe kerül egy régebbi képem...De elég nehéz, ha az embernek boldog kapcsolata van, amin semmit se változtat pár kiló.

Más is volt így? Mi volt a végső, döntő motiváció?

2011. nov. 17. 10:33
 1/6 A kérdező kommentje:
*1- másfél évben
2011. nov. 17. 10:52
 2/6 anonim ***** válasza:
Nagyon sokáig én is így voltam vele. Csak aztán 85 kilónál úgy, hogy nincs gyerekem rádöbbentem, hogy ez így nem mehet tovább. Belegondoltam, hogy majd ha terhes leszek feljön még pár, és ott fogok állni egy gyerekkel szülés után 95-100 kilósan? Milyen anyja leszek így annak a gyereknek, ha nem bírok lehajolni bekötni a cipőfűzőjét? Arra mégsem lehet alapozni, hogy majd gyerek mellett könnyebb lesz fogyni, mert nyilván nem lesz, sőt sokkal de sokkal nehezebb lesz, és én nem akarom 100 kilósan élni az életem, az nem lenne méltó hozzám. Úgyhogy belevágtam. Nem kínzom magam, baromira ráérek. A hétköznapokat belőttem úgy, hogy annyi kcalt egyek, amennyi elég a heti fél kiló fogyáshoz, ha meg valami megbonyolítja az életem és nem szokásos hétköznapok vannak, akkor eszem ahogy jól esik. Nagyon lassan, de folyamatosan fogyok, mostmár majdnem három hónapja. Szeptember közepén kezdtem, mostanra 5 kilóval kevesebb vagyok, vagyis ma először kerek 80 kilót mutatott a mérleg. Nekem jó ez a tempó, ráérek és így nem fogom feladni. A heti átlag 0,3 és 0,7 kiló közé jön ki. Tök mindegy, nem? Igen, lehet, hogy egy év is lesz mire így lefogyok, de akkor is le fogok fogyni normál súlyra. Ha két év alatt, akkor annyi alatt. Nem görcsölök már ezen, nem kínzom magam, csak odafigyelek, számolok, grafikont nézek. Menni fog és kész. És az eredmények bazira motiválnak ám :) Tegnap voltam új lyukakat csináltatni az övemre, mert már a legbelsőbe kapcsolva se tartja meg a gatyám. Életem legboldogabban elköltött 1000 forintja volt.
2011. nov. 17. 12:20
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha nincs erőd, motívációd, akkor miért akarsz lefogyni? Szerintem akkor fog mejönni mindez, ha egy szép napon az orvos közli veled a II. típusú cukorbetegséged, a koleszterinszinted égbeszökött, szíved veszlyben van. Ha ez nem fog motíválni akkor semmi sem. Addig legalább élvezed az életet -amíg lehet...utána, ha életben akarsz maradni, kénytelen leszel betartani drasztikus ételmegvonásokat...melyik jobb?
2011. nov. 17. 14:17
 4/6 A kérdező kommentje:
Jó, azért nem hiszem, hogy veszélyben van az életem a 63 kilómmal:)
2011. nov. 17. 14:26
 5/6 anonim ***** válasza:

Azt nem írtad az elején hogy hány kg vagy, csak azt hogy 10-15 kiló felesleged van...:) És a magasságodat sem írtad meg. Így csak ezt válaszolhattam. Én az egészségemért tenném. A cukorbetegséghez nem kell hájasnak lenned, ez nagy tévedés..elég a helytelen, egészségtelen étrend...mint pl. a pizza...

A cukor alattomos, mert eleinte a vérből SEM tudják kimutatni...

2011. nov. 17. 14:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Mintha csak én írtam volna ki a kérdést. De most eldöntöttem hogy tényleg lekell fogynom mert utálom hogy feszül a nadrágom. sokat kipróbáltam de mindegyikkel volt valami bajom.90 naposban nem bírtam a gyüminapot, ha egy nap csak 2x ettem akkor farkaséhes voltam. Most norbizok, de nem rendelek kaját. Így könnyű hogy tudom vacsorázhatok ( korábbi próbálkozásaim olyanok voltak hogy déltől semmi stb... gondolhatod). Reggel nem mondok le a kenyérről, 1 szendvics vagy egy kakaós csiga. Déltől próbálok 1 kajákat enni mértékkel. Szóval vissza is vettem a kaja mennyiségből és figyelek is hogy mit eszem.
2011. nov. 18. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!