Mit szoltok hozza? Dietas pizza ez?
Azt remélem tudod hogy a zabpehelyben több a kalória mint a normál lisztben!
Inkább normál lisztből csináld,nehogy még a végén vacak legyen az íze és beégsz a vendég előtt.
A zabpehely ugyanannyi kalória, mint a liszt, viszont a zabliszt nem kel meg rendesen.
Ha pizzát akarsz, akkor csinálj rendes tésztát, már csak azért is, mert nem a tésztája az igazán hizlaló, hanem a feltétek - itt egyrészt a mártásra figyelj, hogy ne legyen zsiros, másrészt sok zöldségfélét és kevés sonka/kolbász/szalámit tegyél rá.
A kjoule és a kcal tulajdonképpen ugyanazt jelenti, az energiatartalmat (ha jól rémlik, 4,2 Kjoule egy kcal), én elsősorban ezt szoktam figyelni, hiszen minden diéta alapja az, hogy kevesebb kcalt vigyünk be, mint amennyit felhasználunk.
A szénhidráttartalmat elsősorban a napon belüli optimális beosztás miatt érdemes figyelni (szénhidrátdús kaját reggel érdemes inkább enni), illetőleg vannak speciális diéták amelyek csak bizonyos mennyiségben illetve egyáltalán nem engedik a fogyasztását. Diétázni úgy is lehet hogy egyáltalán nem figyeled, csak nem úgy a legjobb.
(bocs ha nyilvánvaló dolgokat írtam :))
A sajt nem igazán fehérje, inkább zsír a szememben, magas a zsírtartalma.
Szerintem csináld meg rendesen a tésztát, talán graham liszttel lehet még próbálkozni, az talán megkel, legyen minél vékonyabb. A pizzán spórolj a sajttal, inkább tegyél rá több zöldséget.
Ha pontosan leméred azt a mit a tésztába illetve a feltétbe beleteszel, akkor pontosan tudni fogod hány kalória az egész energiatartalma, és ha nagyon nem akarod megszegni a diétádat akkor alakítsd úgy a napot hogy az energiaszükségleted alatt maradj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!