A sült csirkemellnek milyen az összetétele?
egy részt, 100g, x gramm fehérjetartalmú húsból sütés után lesz 100- vízveszteség gramm tömegű de x gramm (kiindulási) fehérje tartalmú hús, tehát ha tudod mennyiből indultál ki, akkor nincs miről beszélni.
ha nem tudod miből indultál ki, vagy egy matekfeladatról beszélünk, akkor viccesebb a helyzet. eleve, elkészítési módtól függő, hogy mennyi vizet veszít a hús. ha tudnád, mekkora a sütési tömegveszteség (tápanyagtáblázat könyvben úgy emlékszem van ilyen tábla is) akkor a számítás:
fehérje
nyers: fehérje tartalom(g)/100g hús *100 = fehérjetartalom százalékosan. ebből sütés után:
(fehérje tartalom(g)/100g hús - elpárolgott víz(g) *100) = sült hús fehérje tartalma.
a sütési veszteségnek magad is utána tudsz nézni :)
* kalória tartalom a víz vesztéssel arányosan nő!
100g nyers hús = x kalória
100g sült hús = (100g/100g - elpárolgott víz (g))* x kalória --> (a 100g nyers hús energiatartalmával szorzol)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!