Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A sült csirkemellnek milyen...

A sült csirkemellnek milyen az összetétele?

Figyelt kérdés
Mert nyersen ugye 70% víz, 20% fehérje, 10% glikogén, és nyomokban vitaminok, ásványi anyagok, stb... De sütve mi az arány? Mert ugye a víz nagy része elpárolog.
2011. nov. 2. 22:14
 1/4 anonim ***** válasza:
nem, nem párolog el a NAGY része. de mi is a probléma? párolog valamennyi víz, de a szárazanyag tartalma nem változik.
2011. nov. 2. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Hát de ha csökken a víz, akkor a többi összetevő feldúsul. Kérdés, hogy mennyire, és mennyi lesz a fehérje, és a kalóriatartalma 100 gramm rántott húsnak.
2011. nov. 3. 18:21
 3/4 anonim ***** válasza:

egy részt, 100g, x gramm fehérjetartalmú húsból sütés után lesz 100- vízveszteség gramm tömegű de x gramm (kiindulási) fehérje tartalmú hús, tehát ha tudod mennyiből indultál ki, akkor nincs miről beszélni.


ha nem tudod miből indultál ki, vagy egy matekfeladatról beszélünk, akkor viccesebb a helyzet. eleve, elkészítési módtól függő, hogy mennyi vizet veszít a hús. ha tudnád, mekkora a sütési tömegveszteség (tápanyagtáblázat könyvben úgy emlékszem van ilyen tábla is) akkor a számítás:


fehérje

nyers: fehérje tartalom(g)/100g hús *100 = fehérjetartalom százalékosan. ebből sütés után:

(fehérje tartalom(g)/100g hús - elpárolgott víz(g) *100) = sült hús fehérje tartalma.


a sütési veszteségnek magad is utána tudsz nézni :)

2011. nov. 3. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

* kalória tartalom a víz vesztéssel arányosan nő!

100g nyers hús = x kalória

100g sült hús = (100g/100g - elpárolgott víz (g))* x kalória --> (a 100g nyers hús energiatartalmával szorzol)

2011. nov. 3. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!