Milyen lenne így az étkezésem elosztása? Nem reggeliznék, de sokat vacsoráznék.
Sikerült elérnem a kívánt súlyt már csak súlyt tartok,így nem mondok nemet náhány finom falatnak sem. Sajna ez egyre sűrűbben megy,mert anyámra rájött a mániákus sütisütés. Így estefelé sikerül is mindíg jól bekajálnom,mert ilyenkor nagyon kívánós vagyok.
Eddig az étkezésemet elosztottam 5részre,de estére volt hogy így is nagyon éhes,vagy is inkább kívánós voltam.
Arra gondoltam hogy a reggelit és a tízórait kihagynám. Vagy max ennék valamit ami kb 50kcal. Eddig csak azért ettem ilyenkor mert "kellett" de egyáltalán nem vagyok éhes ilyenkor. Majd dél körül lenne az első étkezésem pl:zsemle,sonkával,zöldséggel,vajjal,lekvárral. Ez így kb max 400kcalra jönne ki. Majd kb 3-4körül ennék valami főtt ételt ami általában kijön 400kcalból vagy kevesebb. Így estére még maradna sok "felhasználatlan" kalóriám ,és simán beleférne pár süti is.
Mi a véleményetek? Így nem híznék vissza?
Ha a kalórialimiten belül maradsz, nem hízol el az esti evéstől, még a sütitől sem.
Én is tipikusan esti-éjszakai evő vagyok, az étvágyam automatikusan megnő olyankor, akkor is, ha teljes értékű tápanyagokból bevittem mindent a nap során, éhes leszek, és enni kívánok. Nappal meg úgy default étvágytalan vagyok, akkor is, ha este nem ettem eleget.
Lassan egy éve, hogy "átálltam" a mindig reggelizni dologra, de ennyi idő alatt sem szokott rá a szervezetem. Éjszakai jószág vagyok, szóval úgy oldom meg, hogy mindig maradjon "kalóriám" estére-éjszakára (bár nappal is eszem). Éhesen nem tudok elaludni, ingerült leszek és volt már arra is bőven példa, hogy szabályosan alvajártam és úgy kajáltam (nem egyedüliként a családomban...), szóval akkor már iknább jobb meghagyni az éjszakai evészeteket.
Kalórialimiten belül maradva éjszakai nagyobb kajázással fogytam ugyanúgy, aztán súlytartok úgyanúgy - az összkalóriáktól függ a dolog, nem az eloszlástól.
A süti abban gáz, hogy ha túl sokat eszel belőle, az azt jelenti, hogy a hasznos tápanyagokból valszeg túl keveset, szóval azért mértéket tarts belőlük.
Köszönöm a válaszokat.
A sütik kcal értékét általában be tudom lőni mivel ilyenkor ha tudok és nem dolgozok ott koslatok anyám körül és mérem miből mennyit tesz a sütibe,majd kiszámolom egy db kcalértékét :D Igyekszem nem meghaladni a 2000-2200kcalt ami nekem kell súlytartáshoz,bár sütiből sajnos hamar túl lehet futni ezen.
Megpróbálom ezt így,és ha híznék esetleg akkor ... gáz van...majd leállítom anyámat :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!