Mitől puffadhatok? Mert tele ettem magam?
Figyelt kérdés
Eddig mindig tele ettem magam. Arra gondoltam, hogy talán ettől. Ha elkezdenék kevesebbet enni, akkor megoldódna? Így össze kötném a kellemeset a hasznossal, tehát kicsit fogynék is.2011. okt. 19. 22:08
1/4 anonim válasza:
Szerintem igen! Napokig össze-vissza zabáltam fájt meg puffadt és görcsölt a hasam..amióta kevesebbet eszem sokat javult:)
2/4 anonim válasza:
Ha van rajtad felesleg, mindenképp megéri kevesebbet enni. De egyáltalán nem biztos, hogy ettől megoldódna a puffadásos dolog is. Sok mindentől lehet puffadni: ételallergia vagy intolerancia, vagy egyszerűen rosszul párosítod az ételeket, pl. a gyümölcsök egymással nem keverendők, s legalább egy-egy órát kell várni más ételek (főleg a kenyér) és a gyümölcs fogyasztása között is. Bár a paradicsomot hagyományosan zöldségfélének számítjuk, a tulajdonságait, pl. a savasságait tekintve inkább gyümölcs,így rá ugyanezek a szabályok vonatkoznak.
Lehet a puffadás pszichoszomatikus tünet is, pl. a szorongás velejárója.
3/4 A kérdező kommentje:
Akkor azt hiszem az lehetett a baj, hogy evés után még gyümölcsöt is ettem. Körtét. Sok körtét és almát ettem tegnap.
2011. okt. 20. 08:13
4/4 anonim válasza:
Az én tapasztalatom szerint: össze-vissza ettél,ezért a gyomorban erjedt az étel,gáz képződött.Az ételféleségek gyomorból való kiürülésének ideje: gyümölcsök:fél-1óra, szénhidrátok-keményítők:3 óra, fehérjék:5-6 óra.Ha nem kevered ezeket össze, vagy csak nagyon kismértékben, és megvárod, amíg kiürül a gyomorból az előző fajta étel, akkor nem fog erjedni,nem fogsz felpuffadni.Egy két napos próbát megér!!( Szétválasztó étkezés: nézz utána)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!