Az edzés utáni sok nyújtás esztétikai szempontból is hasznos?
Az izomzat alkati kérdés. Van egyfajta formájú izmod, és azzal azt tudod tenni, hogy edzéssel növeled. Bármit csinálsz, egy bizonyos izomcsoportod mindig olyan lesz, ahogy a génjeidbe kódolva van. Az izom formázása tehát totál kamu, maximum annyiban lehet változtatni a tested összképén, hogy bizonyos izomcsoportokat jobban edzel, míg másokat kevésbé, hogy arányos legyen a tested.
Most, hogy ezt tudjuk, válaszolok a kérdésre is. :)
Nyújtással több fontos dolgot is teszel:
1. Megelőzheted, vagy csökkentheted az edzés utáni izomlázat.
2. A gyakran nyújtott izmok nehezebben sérülnek, és jobb lesz a közérzeted is.
3. A nyújtás fontos szerepet játszik az izom növelésében. Az izomzatunk ugyanis attól nő, hogy a nagy terhelés alatt mikroszakadások keletkeznek a felületén. Ezeket a szakadásokat a szervezeted "befoltozza", és a sok egymásra rakott "folt" miatt egyre nagyobb lesz az izom. Nyújtáskor az edzés során szerzett repedéseket tovább tudod növelni, így a szervezetnek nagyobb repedést kell kitöltenie, így az izomnövekedésed gyorsabb, látványosabb lesz.
u.i.: Soha ne használj semmilyen doppingot, mert csak felfúj. Én már 10 éve nem vagyok testépítő, de még mindig ugyanúgy nézek ki, mint amikor edzettem. (A hasamat kivéve némi sörital miatt.) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!