Kókuszgolyó nagyon hizlal?
Nyugodtan egyél.
Én ma megettem egy fél kürtöskalácsot.
(pedig én is fogyókúrázok:)
Szia! Csinálhatsz diétásabb kókuszgolyót, nagyon finom, nálunk nagy kedvenc. :)
Meghámozok 2-3 zöldalmát (30 dkg), apróra reszelem, majd kanállal hozzákeverek 10 dkg zabpelyhet, 6 dkg kókuszreszeléket, 1-2 teáskanál holland kakaóport (nem cukrozott!), 1 teáskanál rumot vagy pár csepp rum aromát, őrölt fahéjat és folyékony édesítőt ízlés szerint (vagy mézet, de akkor picit több zabpehely kell bele). Most még lágynak tűnhet a keverék, de ez nem baj, mert pár órát állni hagyom a hűtőben (akár egy éjszakára is be lehet rakni), hogy a zabpehely megszívhassa magát nedvességgel. Utána falatnyi golyókat formázok belőle, meghempergetem őket kókuszreszelékben, és akár tálalható is. Ha netán nem fogy el azonnal, hűtőbe rakom a maradékot. Ebből a mennyiségből 20-22 darab szokott lenni. Extraként meggyet is lehet a közepébe rakni.
Az egészben kb. 1370 kcal van, ha elosztod akkor kb. egy golyóban kerekítve 69 vagy 63 kcal van, de ha kisebb golyócskákat csinálsz akkor kevesebb. :) Mi imádjuk nagyon. :)
hizlaló étel nincs.
nyilván egy cukros, keksz alapú (fehérlisztes) téma elég sok energiát tartalmaz 100 grammjában. de ezt ki tudod számolni az alap összetevőkből, és 1 golyó tömegéből.
Hát igen, nincs olyan, hogy hizlaló étel.Attól hízik az ember, ha túllépi a súlytartáshoz megfelelő kalóriabevitelt.Egyébként simán meglehet, hogy 100 kcal van egy darabban, de amúgy pontosan nem lehet megmondani, hogy mennyi van benne.
Ja és ezt a receptet én is kipróbálom.Biztos, hogy finom lehet.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!