Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nem tudom normálisan beállítan...

Nem tudom normálisan beállítani a napi kalória adagjaimat! Ti hogy szoktátok?

Figyelt kérdés

Kalóriaszámolással fogyózok. 1200-1300kcalt szoktam tervezni hogy eszek egy nap. De nem tudom normálisan elosztani. Reggelre elég keveset eszek,igaz jól vagyok lakva de kcalban kevés. Ebédig kb 200 max 300kcalt szoktam megenni,azért mert próbálom minél jobban kispórolni a kalóriákat hogy délutánra több jusson,és beleférjen valami kis "extra"is. Az ebédem általában 350-450kcal körül mozog. Uzsi max 150kcal. ekkor szoktam átlagban olyan 800-900kcal körül járni. Viszont vacsira már nem merek megenni 400kalóriát. Így van hogy egy nap csak 1050-1100kcal jön össze.

Napközbe nem merek többet enni,mert attól félek hogy jajj mit hoz még az este,és kellenek a fel nem használt kalóriák...

Ti hogyan szoktátok beosztani? És ilyenkor mit és mennyit esztek? Az baj ha a vacsira ennék meg 400kalóriát?

Tudom hogy reggel kellene a legtöbbet enni,de nem megy, rosszul érezném magam ha már a reggelim 500-600kcalnál járna.

2011. szept. 13. 10:12
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
69%
MOZOOOOGJ! Hetente 4x-5x mozgok 90 percet,és odafigyelés nélkül mennek le a centik. 2 hónapja csinálom,és mindenhol jelentős a változás(5-6 cm),pedig előtte se voltam nagyon kövér(172/61). Ha kiszámolom a napi kalóriabevitelemet,akkoris csak nagyjából. Akkor eszem,ha éhes vagyok.
2011. szept. 13. 11:58
 12/28 A kérdező kommentje:
Majdnem minden nap kardiózok 40-60percet. De nekem így is odakell figyelni mit eszek.
2011. szept. 13. 12:17
 13/28 bix ***** válasza:
69%
az utsó pár kiló mindig szenvedés ez tény. növeld az edzésintenzitást, az időt nem igazán érdemes már . vacsira is betolhatod a kalóriát többet érsz vele mintha nem tennéd...
2011. szept. 13. 12:27
 14/28 anonim ***** válasza:
58%

Ha nem egészen 6 hónapja fogysz, az durván 6*4=24 hét, heti fél kilóval 12 kiló, te lefogytál 26-ot, a dupláját.

Még a 87 kiló sem akkora túlsúly, hogy heti lenne ajánlott folyamatosan.

Le lehet pontozni, de szerintem ez koplalás, mutatja az eredményed. Fél év alatt lefogyni 26 kilót nem normális dolog.

Nem az a lényeg, hogy 2 vödör zöldségtől éhes vagy, vagy sem, hanem hogy a szervezeted megkapja-e a szükséges tápanyagokat vagy nem.

87/3=29 kg, a testsúlyod majdnem harmadát fogytad le fél év alatt. Őszintén szólva elég ijesztő.

Az, meg hogy azt írod, hogy "nem mersz enni" - nem én mondtam, te írtad, az meg beteges. És ezért vállalom ismét a lepontozást.

Én is számolom a kalóriákat, pontosan tudom, egy 500 kalóriás ebéd mekkora adag. Te ebből 350-450-et eszel meg.

A többieknek írnám, hogy kb. 500 kalória van egy marék rizsben és egy fél tenyérnyi szelet csirkemellben. 700 kalória van egy egész csirkecombban és egy egész tányér párolt zöldségben. (Hivatalos adat, cukorbetegeknek is szánt étlapról, tehát nincs tévedés, de nyilván nem mindegy, ki hogy készíti el az ételt, ez natúr csirkére vonatkozik, ha már pl. lecsós, még kevesebb fér bele az 500 kalóriába.)

2011. szept. 13. 12:33
 15/28 A kérdező kommentje:
A mai ebédem pl kijött 422kcalból úgy hogy még délutánra is marad a levesből. Frankfurti leves,3nagy tányérnyi,fahéjas alma,gyros pita csirkemellel. Ennyiből végülis kijött egy 3fogásos ebéd. Én csináltam mindent,úgyhogy a kalóriák azok pontosan vannak számolva.
2011. szept. 13. 12:40
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az 1200 kcal teljesen rendben van, az nem koplalás. Vannak olyan nagyon hozzáértő emberek, akik pl azt nem tudják felfogni, hogy mindenkinek másmilyen a szervezete, máshogy hasznosítja a bevitt anyagokat, valaki hajlamosabb hízásra, valaki egyáltalán nem, szóval szerintem ne hallgass azokra, akik szerint koplalsz. Ha napi 5-ször eszel, és gyanítom nem is éhezel, mert azért ebbe belefér rendes reggeli, ebéd vacsora, akkor próbálj mozogni többet. Ismerek olyan csajt, aki napi 2500-3000 kalóriát simán bevág, és vasággyal együtt 50 kiló, mert egyszerűen ilyen a szervezete, a szülei is vékonyak, ezt örökölte. Más meg ennyi kalóriával csak dagadna... Szóval ennyit erről, mindenki saját maga ismeri a szervezetét, hogy mennyi energiabevitelre van szüksége, mennyit és mivel éget el.
2011. szept. 13. 14:10
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Bámulatos mennyit fogytál! Akik lehúrrognak, hogy koplalsz, meg vissza fogod hízni, csak irigyek rád!
2011. szept. 13. 15:09
 18/28 A kérdező kommentje:

Én is meg vagyok lepődve hogy végre sikerült lefogynom,pedig nem is igazán volt betervezve,de ahogy leadtam az első 5kg-ot,nagyon nagy lendületet kaptam,hogy oké na most akkor végigcsinálom,és úgy néz ki sikerül leadnom mindent.

Visszatérve a koplaláshoz,hogy most eszem a másik nagy tányér frankfurtit, belefér még egy 200kcal-os jégkrém, a vacsim már bele van számolva, (100g csirkemell,párolt karfiol,brokkoli,répa,borsóval). Még így is alig üti az 1000kcalt úgyhogy még 150g fahéjas túró is megy majd vacsira desszertnek. Nehogy már ez koplalás legyen... :/ egész nap csak eszek.

2011. szept. 13. 16:12
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kerdezo!

Gratulalok a fogyasodhoz. Ugyes vagy!:)

Kerdesem lenne feled ha nem bannad :)

Szoval hetfon en is elkezdtem a kaloria szamolgatast. Jol is megy eddig. De nem tudom,hogy ennel a modszernel se szabad este 6 ora utan enni? Vagy te mikor szoktal vacsorzani?

Koszi a valaszt elore is!:)

2011. szept. 14. 05:57
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
vacsorazni
2011. szept. 14. 05:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!