Már megint tudaton kívüli falásroham! Mit csináljak? Ez nem mehet így tovább. Most megettem fél üveg nutellát, egy twixet,2db csokis győri édest, nagy szelet sajtkrémes kenyeret.
plusz vagy 300g csirkemellet, különféle csokis gabonapelyheket,1 csokis jégkrémet stb, mindent amit láttam.
Őrület! Mentem a konyhába hogy megcsináljam a szokásos ebédemet (160g csirkemell,párolt brokkoli-répa-borsó-karfiol-gombával)Nagyon éhes voltam már,mielőtt nekiálltam,megettem egy falatnyi győri édest,ahogy bevettem az első falatot a számba nem tudtam leállni,mintha nem is én lettem volna,nem érdekelt semmi csak hogy még még még többet már úgyis mindegy,elborult az agyam. Úgy lett vége hogy sírva dobtam el magamtól a nutellásüveget ami ripityára tört :( Feleszméltem hogy úristen mit csináltam.
Nem először fordult már ez elő. Tegnap este is megettem pluszba egy egész nagy rizses húsos gombócot,pedig csak meg akartam kóstolni,valahogy az kattogott bennem hogy ha nem eszem meg akkor valami rossz fog történni.
Mostanába sok ilyen zabálási rohamom van mikor "öntudatlanul" tömök magamba mindent amit csak látok.
Most olyan sírhatnékom van már megint,megettem vagy 2000kalóriát ma és még tiszta éhes vagyok. Legszívesebben kihánynám,olyan jó lenne de NEM TUDOM HOGY KELL KIHÁNYNI :'(
Amit tudni kell rólam 170/61kg 23éves nő vagyok. Napi 1300-1400kcal eszek,nagyrészt fehérjét,csirkemellet,túrót,zöldségeket,tk kenyeret,zabkorpát és pelyhet eszek. Nem vonom meg a nasikat,de beleszámolom a napi kalóriaszükségletembe. Március óta diétázok és sportolok. Eddig lement 25kg,még van pár kg hátra,de ha így folytatom lassan jönnek visszafelé. Az elején minden nap 60percet kardióztam naponta,de már kicsit meguntam és belefáradtam ezért mostanába csak heti 4-5x 50-60percet tekerek elliptikus tréneren.
Mostanába az is idegesít hogy már régóta stagnálok,az istennek sem akar lejjebb menni sőt 1 kg ,átlagban még fel is csúszott,pedig számolom a kalóriákat és nem haladtam meg a limitet,kivéve ma meg múlthéten volt még ilyen nagyobb kihágás.
Mit csináljak a falásrohamok ellen? Esetleg valami étvágycsökkentő? Igaz a bogyókban nem hiszek,de most olyan kész vagyok hogy kipróbálnék valamit.
Orvoshoz ne küldjetek mert,biztos el nem megyek.
A súlyod tök jó...Dönts, egészséges akarsz lenni, vagy csontváz???? Ezt az agyad is tudja, talán ezért zabálsz, mert ez a kaja kevés!!!!!!!!!!!!
Egyél normálisan, ne fogyj tovább (Amúgy fogyókúrában szoktak pihenőt tartani, főleg, ha már ennyit leadtál...)
Miért lenne már kevés az 1400kcal? Ha még 85kg lennék akkor lehet kevés lenne. De szerintem 60kilósan 1400kcal ideális fogyáshoz. Az orvosilexikon szrint így is 1200at kellene ennem. Na mindegy...
Túlvagyok az edzésen, 121percet bírtam és 1210kcalt égettem el, remélem ezzel legalább féligmeddig helyrehoztam ezt a szörnyűséget.
Totál agyhalál,mert ma is rámjött :(
Ez nem lehet igaz,mi van velem?
Ebéd után voltam,vártam míg kiürül valamennyire a gyomrom hogy be tudjam venni a karnitint az edzéshez,ahogy kimentem a konyhába megfőzni a teámat,megint elkezdődött ez az egész falásroham.
Olyanokat is megeszek amire egyébként rá sem nézek mert nemszeretem pl a háztartási keksz ,most meg bevertem belőle 8db-ot.
Pedig éreztem hogy rám fog törni,menni is akartam volna fogatmosni mert azután nem jó enni,de olyan érzésem volt ha nem kóstolom meg azt a rántottmájat amit anyám csinált ebédre akkor valami rossz fog történni velem. És az egy falatból lett egy egész rakatnyi kaja.
Eddig akkora akaraterőm és önfegyelmem volt hogy még énis meglepődtem,most meg nem értem mi van...
Norbi azt mondta (és neki jobban hiszek, mint itt bárki nagyszájúnak látatlanban), hogy a kaja 80%-ban, a mozgás 20%-ban számít a fogyókúránál. S mint tudjuk, Norbi is volt duci, lefogyott ,és most is fitt.
Nagyon szép eredmény ez a 25 kiló, gratulálok hozzá! Valóban van kitartásod, s elhiszem, hogy már valamilyen szinten ráúntál a fogyókúrára.
Gyakorin a komikban olvastam, h egy nő úgy fogyott, hogy evett mindenből, de csak keveset, egy bögrényi volt az adag. Szerintem ez nagyon jó taktika, mert megízleled, de nem eszed magad degeszre belőle. Evés előtt mindig igyál egy nagy pohár vizet, ez jobban eltelíti a gyomrod, vagy a levesekre is rá kellene szoknod, mert én vacsira mindig csak levest eszek, és teljesen eltelít.
Én nem vagyok édességes, de tegnap rámtört a csoki ehetnék. Fél perc alatt pusztítottam el egy mogyorós milkát, amit egyébként nem is szeretek..Gondolom a szervezetemből kiürül valami plusz, ami a csokiban megvan és ezért kívánom olyan rettenetesen. Ilyenkor vagy engedünk a kísértésnek, vagy gyorsan iszunk valami folyadékot, vagy sétálunk egyet, s ha az agyat eltereljük, akkor elfelejti:)
Amúgy tudom magamról, hogy amíg nem kóstolok meg valamit, tehát nincs a számban az étel íze, addig nincs gond. De ha egy kanállal eszek belőle, akkor már egy vödörnyi kéne:S Szóval jobb mással megkóstoltatni..
én is tudom mi ez a falásroham..én is szoktam így lenni...
szerintem ez pszichéssen van...eleged van a fogyókúrából és így lázadsz csak azért is megeszem...én is így vagyok...
te egy vicc vagy bassus!
"...én meg eszem a csökött túrót és csirkemellet zöldségekkel."
"1300-1400kcalt írtam,az meg nem kevés. mennyit egyek 1800at,azzalmeg nem fogyok egy grammot sem."
dögölj éhen. tudod hány ezer ember tenne meg bármit, hogy ahhoz a csökött túróhoz jusson, odaadhassa a gyermekének, ne pusztuljanak éhen? sok. idióta. Sogron nevében máglyára az ilyennel.
Aczél, te meg higgadjál már le,mi van veled? Fejedbeszált a sok tömegnövelő por? Kicsit menj el pihenni mert nagyon ingerült vagy én azt veszem észre. Valami nem százas nálad.
Igen,már utálom a túrót így fél év alatt minden nap azt enni. Ez van. Örülj neki hogy te nem unod. Az éhező gyerekek meg hogy jönnek ide? Nem vagyok én ándzselíná dzsoli. Most szerinted küldjem el nekik postán a túrómat,vagy mi?
nem vagyok ingerült. lehet kicsit túlzásba estem. de jól kezelted szerintem. tömegnövelőre nem futja, meg egyébként is, minek? :)
hát, kajád van, úgymond mindened megvan. ezek után az a probléma, hogy unod az ételt? :D
vagy mint írtad, szemetet akarsz enni (csokik fagyi.. pár dolgot olvastam) igazából senki nem tart vissza, csak saját magad. miért is nem eszel akkor ilyeneket? :)
és, ne halj éhen, inkább egyél akármit ami jólesik.
azt tudod, hogy "falásrohamot" okozhat a hiányos táplálkozás is? pl. c-vitamin hiányában az édes ízre fogsz vágyni, ezért vagy gyümölcsöt eszel (természetes) vagy mint írtad.. mást ami édes. persze ebben már nincsen vitamin.
ez igaz lehet más tápanyaghiányra is.
egyéb okok nagy evésre lehetnek lelki problémák, gondok a magánéletben, munkahelyen, stressz.. amit így dolgozol fel. a problémák megfelelő kezelése segíthet, de ez figyelem, plusz energia ráfordítás nélkül nem történik meg magától. hmm?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!