Attól függ milyen választ kapok, hogy hogyan teszem fel a kérdést?
Tehát magával a kérdés feltevésével már előre befolyásolni lehet a válaszokat?
Ha hülye kérdést tesz fel valaki, hasonlóan hülye válaszok érkeznek. Komolyra komoly válaszok érkeznek. De pl ha adott egy téma, mondjuk a lúgosítás és valaki megkérdezni hogyan csinálja miket vegyen, jönnek az én hogyan csináltam miket vettem válaszok. Ha viszont már a kérdés úgy szól hogy van-e értelme, ill. hülyeség-e, akkor meg csakis olyan válaszok érkeznek hogy csak lehúzás és humbuk az egész.
Én most tettem fel egy hashajtós kérdést,de csak a letolást és a szidalmazást kapom,normális választ nem...
Tegyem fel máshogy?:)
Lehet van benne valami,amit mondasz. De szerintem sok függ attól is hogy éppen kik vannak itt ezen az oldalon,mer vannak itt olyan megszállottak akik mindenbe csak a hibát keresik,és szeretik hülyének nézni és letolni a másikat ahelyett hogy válaszolnának.
szerintem ha utánakeresnél a keresőben annak ami érdekel, sok sok rossz élménytől megkímélhetnéd magad.
az olyan kérdésekre mint "marékszám eszem a hashajtót, hogy fogyjak, az baj", "700kcalt ettem ma, ez sok?" meg épeszű ember nem is válaszol, mert csak felidegesíti magát
lúgosítás témában keresési találatok:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=l%FAgos%EDt%..
De ez az oldal éppen erre való! Hogy kérdezzünk,és elolvassuk már emberek véleményét és tancsait.
Engem is idegesít az olyan kérdés hogy" megettem egy féltől kicsit több tányér sertésragut egy kissebb tenyérnyi rántotthússal, 2db gombóccal,ez hány kalória volt?" De vagy nem válaszolok rá,vagy megírom hogy erre nem lehet válaszolni mert nincs megadva elég adat,és csókolom.
Nem csak a kérdésfeltevés módja számít.
Engem irritál egy csomó kérdéstípus is. Pl. amiket kétmilliószor feltettek már. Ha lusta is valaki a keresőt használni, amikor kiír egy kérdést, kidobja a hasonló kérdéseket, mégis ahelyett, hogy megnéznék a válaszokat, már nyomják is a kérdésüket.
Pl. a naponta minimum öt darab "hogyan fogyjak hasból/fenékről/combról".
Meg a fentebb említett "ez hány kalória volt" - ha nem mérte le, nem tudja miből van, és tudja kiszámolni, akkor mégis más honnan a fenéből tudná?
Vagy a "mennyit kell fogynom?" / "kövér vagyok?" típusú kérdések, pláne, amikor normális testalkatú tizenéves kiscsajok tolják fel az alulöltözött képeiket (igazi pedobear mágnesek).
Meg az anorexiások akik leírják a "mai étrendjüket", amitől a zebrapintyem éhengebedne, hogy ez most sok volt?
Illetve a bűntudat-mártírok, akik pánikba esnek, amiért rohamszerűen kizabálták a hűtőt, és olyan hisztit lerendeznek, mintha fél liter fagyállót nyomtak volna le a torkukon...
Meg bármi kérdés, amit egy rohadt google kereséssel kb. 20 másodperc alatt megtalálna...
Egy idő után az ember türelme elfogy, aztán csodálkoznak a kérdezők, ha begorombul a válaszoló. :)
"Meg az anorexiások akik leírják a "mai étrendjüket", amitől a zebrapintyem éhengebedne, hogy ez most sok volt?"
Ez egy ilyen oldal, ahol minden s**t meg lehet kérdezni. Nincs senki sem kötelezve, hogy mire válaszol. Viszont aki válaszol, az jobban tenné ha olyanhoz szólna hozzá, amiről van sejtése. A szemét kioktatókat meg én sem szeretem. Amihez nem tudok hozzászólni érdemben azt inkább hagyom.
A fenti kérdést azért linkeltem be, mert vannak emberek, akik ezt komolyan gondolják, még akkor is, ha 100 emberből 98-nak ez a kérdés hülyeség. De ő arra a maradék két ember véleményére kiváncsi, akik valóban egy cipőben járnak vele és átérzik a gondját.
Szóval: mennyivel klasszabb lenne ez az oldal, ha mindenki csak oda irogatna, ami érdekli és tud is hasznos lenni..
Amúgy igen, számít milyen hozzáállásban írjuk ki a kérdést!
Én a lúgosításra mindig leírom, hogy humbug, mert az. Bár szerintem tök feleslegesen, mert úgyse érdekel senkit.
De ez minden témára jellemző: a kérdező nem vár valódi választ, csak a hülyesége megerősítését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!