A test ha nem kap elég energiát, miért az izmot és nem a
zsírt pusztítja, hiszen pont tartaléknak van a zsír, az
izomra meg szükségünk van?
Figyelt kérdés
Biztos van rá normális válasz, CSAK értelmes választ írjatok, köszi!
2011. szept. 2. 16:12
1/9 anonim válasza:
Csak kb 2-4 napig bont izmot és azért mert azt egyszerűbb mint zsírt. Kb annyi idő kell, hogy átálljon a zsírbontásra. Utána elsősorban zsírt és másodsorban némi izmot fog bontani.
2011. szept. 2. 16:20
2/9 A kérdező kommentje:
hú, nagyon köszi ^^
2011. szept. 2. 16:31
3/9 anonim válasza:
ugye nem akarsz koplalni?
mert ilyenkor a szívizom is leépül ami maradandó károsodást okozhat
2011. szept. 2. 16:42
4/9 bix válasza:
a szervezet mindig a könnyen hozzáférhető forrásokat preferálja. az izmokban glükóz van, ami elemi energiaforrás, gyak az agyad is azzal megy. ha nem kap elég kaját akkor két választása van.
1: lassan bontható zsír
2: gyorsan hozzáférhető glükóz.
tippelj melyiket veszi. ezek mellett a kortizol szinted is megnő, ami visszavesz az energiafelhasználásból, takarékra kapcsol. főként ő az oka hogy kiapkolod a terheletlen izmokat. normális diéta alatt nem emelkedik jelentősen a szintje, mert mozogsz, és kap kaját a szervezeted, terhelés alatt van az izom, nem építheti le
2011. szept. 2. 16:42
5/9 A kérdező kommentje:
Dehogy akarok koplalni! Feltettem egy normális kérdést, igazán lehetne rá értelmesen válaszolni! Mint láthatjuk, van akinek sikerült is. A kérdésből kiderült, hogy nem tartottam logikusnak a dolgot, gondoltam van rá tudományos válasz, különben nem így lenne.
2011. szept. 2. 16:47
6/9 anonim válasza:
Én úgy tudom - lehet, hogy rosszul - hogy azért, mert az izomnak önmagában a létezéséhez is energiára van szükség, azaz az, hogy izmod van kalóriát éget. Nyilván ha a szervezet éhezésre készül, először kiiktatja a fogyasztókat, és csak annyit hagy meg, amennyi a mozgáshoz muszáj. A zsírtartalékok addig el vannak, ők nem fogyasztanak.
2011. szept. 2. 21:35
7/9 A kérdező kommentje:
De a zsírból szerezhetne energiát, ha a kevés energiabevitel csak rövid ideig tart, több izommal nagyobb az esély a túlélésre, mert erősebbek vagyunk.
De hasznosak, amit írtok, köszönöm a válaszokat, érthetőek logikusak ^^
2011. szept. 2. 21:57
8/9 anonim válasza:
Azért is áll le a szervezet a zsírbontásra való átállás után az izombontással (illetve alacsony szinten tartja) hiszen a túlélés a fontos. ahhoz pedig az élelemszerzés, vadászat, menekülés lehetőségét meg kell tartania. Ehhez pedig izom kell.
2011. szept. 2. 22:28
9/9 A kérdező kommentje:
Utolsó, ez kicsit zavaros lett, de 2.jára megértettem a lényeget.
Amúgy az első válasz után elégedett voltam, meglepően sokan válaszoltatok :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!