Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Amikor valaki koplal, és...

Amikor valaki koplal, és elkezd enni akkor egyből nem tud hízni? Mitől?

Figyelt kérdés
sokszor hallottam, meg olvastam is hogy anorexia után nem tudnak hizni vagyis az első pár hónapba(?) nem mozdul a mérleg,pedig akarnák. Ez mitől van?
2011. szept. 1. 20:07
 1/10 anonim ***** válasza:
Mert nem esznek eleget.
2011. szept. 1. 20:17
 2/10 A kérdező kommentje:
de ha többet esznek esetleg "sokat" akkor miért nem tudnak hizni? ezt nem értem...:S
2011. szept. 1. 20:23
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem azért nem tudnak hízni, mert teljesen felborult az anyagcseréjük, betegek.
2011. szept. 1. 20:25
 4/10 A kérdező kommentje:
én koplalok mai napig. :/ és félek ha elkezdenék normálisan enni, akkor hiznék-e és ha igen sokat?!. :| :S (napi 700-800-900kcalon élek.)
2011. szept. 1. 20:26
 5/10 anonim ***** válasza:
Csak hiszik, hogy sokat esznek. Én is úgy értem el a 13 körüli BMI-t, hogy közben tényleg azt hittem, hogy sokat eszek és gyógyulófélben vagyok. Az anyagcseréjüknek semmi baja, sőt könnyebben híznak, mint előtte...
2011. szept. 1. 20:27
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekem van egy kolléganőm, 172 cm és ő azt mondja, hogy van 50 kg, szerintem annyi sincs, szeretne hízni. Orvos által felírt tápszert is szed emiatt, de egy deka sem megy fel rá.
2011. szept. 1. 20:53
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha te még nem vagy beteg, nem régóta csinálod ezt a koplalást, akkor nyilván hízni fogsz, ha visszatérsz a normális étkezésre. Egyébként ez a kevés kalória is hízáshoz vezethet, mert a szervezet el kezd raktározni.
2011. szept. 1. 20:56
 8/10 anonim ***** válasza:
Pataki Kati kolleganőjének ajánlanék egy lisztérzékenységi és egy tejcukorérzékenységi vizsgálatot.ihatja a tápszert literszám, ha nem szívódik fel normálisan a tápanyag. ha kiderül h valamelyik fennáll neki, azse para. gyógyszer se kell rá csak speckó étrend
2011. szept. 1. 22:00
 9/10 bix ***** válasza:

ne keverjük az orvosilag releváns problémákat (hormonproblémák, emésztőrendszer gondok, ételintoleranciák) az anorexiával ami ugye pszichés eredetű.

kérdező: híznál. az a legnagyobb baj hogy egy átlagos nő átlagos napon simán 1800-2000 kcalt is elégethet csak a napi munka/suli/bevásárlás és úgy általában a létezés címszó alatt. a szervezeted ha nem kap elég tápanyagot akkor lépni fog.

első körben felküldi a kortizol szintet, ami a mellékvesékben termelődő stresszhormon. ennek két fő funkciója van

1: visszavesz az energiaigényedből, drasztikusan csökkenti a szükséges kalóriák mennyiségét, gyak takarékra kapcsol

2: elkezdi "bontani" az izmokat. meglepő lehet, de az izomsejtek száma közel azonos az életed folyamán, egy testépítő ha anrorexiás lesz és fogy 80 kilót, az izomsejtjeinek száma akkor se változik, csak a raktározott glükóz és egyéb tápanyagok mennyisége, így a sejtek keresztmetszete változik.

és itt kezdődik a móka...

1: emiatt a pont miatt akár 7-8-900 kcalon is súlyt tudsz tartani, ami azt jelenti hogy ha az egészséges, 1200kcal fölé mennél "híznál"

2: emiatt a pont miatt viszont első körben nem felétlenül lenne zsír az, amit beépítesz. persze a nők 90%-ának a kiló az kiló és nincs különbség zsír és izom között, ezért "sikeres" a sok villámdiéta, a radikálisan alacsony tápanyag miatt egyszerűen ledob pár kiló izmot és örömében a s&ggét veri a földhöz a fogyózó hogy juppijé egy hét alatt 4 kiló ohhjeah!

ha elkezdenél rendesen enni ÉS mozogni, ami onnan indulna hogy 1500 kcal és egész testes terhelés akkor "híznál" első körben, de csak az izmokat kezdené a szervezet visszatölteni. hogy a hormonszinted mikor csökken vissza normális szintre, nos ez jó kérdés, ez életmód és egyénfüggő. nem garantált hogy gyorsan, így esélyes hogy némi zsírt is felkapnál.

az ilyen alacsony kalóriás étkezéssel és a magas kortizol szinttel az a baj, hogy jelentősen megnöveli sok egészségügyi probléma kockázatát, és nem kell mondjam ezek közül a menstruációs zavarok vagy időszakos, esetenként orvosi kezelés nélkül végleges meddőség pedig a jobbik esetek közé tartozik. a kortizol izmot "eszik" a szív is izom. folytassam?

2011. szept. 2. 06:54
 10/10 anonim ***** válasza:
A másik meg, hogy azt hiszik, egy hét alatt híznak majd 10 kg-t, és ha nem híznak, már arra panaszkodnak, hogy képtelenek hízni... ahogy a fogyókúrázók, csak ők a fogyásról hiszik ezt.
2011. szept. 2. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!