Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy kezeljem az édességfüggős...

Hogy kezeljem az édességfüggőségemet?

Figyelt kérdés

17/L, 166/65 vagyok. Mindig szerettem az édességet, de az utóbbi időben kezd betegessé válni. Szeretnék egészségesen élni, de lassan már ott tartok, hogy állandóan az evésre gondolok. Eddig nem volt gond a súlyommal, sosem voltam vékony, de túlsúlyos se. Most viszont már a túlsúly határánál vagyok, és ez egyre jobban idegesít. A mozgással nincs gond, szeretek sportolni, majdnem minden nap mozgok valamit.

De ez a "függőség" már kezd az agyamra menni. A forgatókönyv mindig ugyanaz: megkívánom, megeszem, bűntudatom van. Az a furcsa, hogy az élet más területein erős vagyok, kitartó, nem szoktam feladni. De most, akárhányszor eldöntöm, hogy leállok, sose bírom ki, lassan már magamban sem bízok. Nem akarok elhízni, szeretnék úgy hét kilót leadni, mert így nem érzem jól magam... Pszichológushoz nincs lehetőségem menni, talán ott még nem is tartok, meg nem is vállalnám ezt a családom előtt, annyi önkontrollom még van, hogy ők ne vegyék észre... Kérlek, motiváljatok valamivel, tudom, hogy képes vagyok rá, de egyedül nem megy... Bocsánat, hogy hosszú voltam.

2011. aug. 28. 19:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha édesség éhséged van akkor C-vitamin hiányod van. Egyél napi 2* 500mg-ot. Tuti tipp, kipróbáltam.
2011. aug. 28. 19:56
 2/7 A kérdező kommentje:
Komoly? Kipróbálom, köszi szépen :)
2011. aug. 28. 19:59
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Kemény! Ezt én is kipróbálom.

Lehet benne valami, mert télen szokott rámjönni.

2011. aug. 28. 20:07
 4/7 miravagyokcsá válasza:
magas a vércukorszinted...orvos
2011. aug. 28. 20:43
 5/7 A kérdező kommentje:
Úristen... Ilyen komolyra azért nem gondoltam :/
2011. aug. 28. 22:53
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
a magas vércukorszint nem biztos, de ha tényleg komolyan kívánod, akkor érdemes lenne megmérni!!! Ismerek cukorbetegeket, nem gyerekjáték!
2011. aug. 29. 00:23
 7/7 A kérdező kommentje:
Tudom, a családban is volt nem is egy, tehát a hajlamom is megvan... Megméretem, és azt hiszem itt van a pont, ettől komolyan megijedtem... Leállok és kész :)
2011. aug. 29. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!