Ezt ettem ma reggelire, de kevésnek tűnik + ha mindig ez lenne, megunnám. Tippek?
Tk. kenyeret nem szeretnék enni, mert nem szeretem - ahogy a fehér kenyeret sem szerettem soha, akkor sem, mikor nem fogyóztam.
Szóval ma reggel ettem 1 pohár natúr joghurtot, zabpehellyel (én válogattam össze, tehát hozzáadott cukor nincs).
Mit ehetek még reggelire máskor? Illetve ez nem volt kevés? Mit ehetek még ehhez?
30 kg-tól szeretnék min. megszabadulni.
Mellette rengeteget tornáznom, reggel is (reggeli előtt), tehát kell az energia is...
lány, 20
"Ezt ettem ma reggelire, de kevésnek tűnik"
Mert ki van tágulva a gyomrod. Ha éhes vagy még, az nem azt jelenti, hogy a szervezetednek még szüksége van kajára, hanem hogy nincs tele a bendőd. Bírd ki, és pár hét alatt összehúzódhat a gyomrod, akkor már tele leszel ezzel a kajával is. De attól még egyél változatosan, csak kicsit mindig maradj éhes a kaja végén. :)
Köszi, hogy leírtad, így valóban érthető a dolog.
Reggelire mehet esetleg 2 tojás bármilyen formában, az abonettet vagy puffasztott búzát sem szereted? Ha nem, akkor párolt zöldség vagy görög saláta is finom hozzá. Ha ezekkel eszed, vacsira is jó a tojás.
Tízórai, uzsi: natúr joghurt (tehetsz bele gyümölcsöt és ha muszáj, egy kevés mézet vagy édesítőt), kerfír vagy gyümölcs.
Ebéd: bármilyen husi (rántott ritkán legyen, a pörkölt-féléket kerüld), kevés rizzsel, sok zöldséggel. Lehet párolt vagy friss.
Vacsi: maradék ebéd, de rizst már ne egyél. Lehet a tojás, de néha lehet virsli is, pl. paradicsommal.
Cukormentes innivaló.
Számold ki a kalóriaszükségletedet, és próbáld kiszámolni, kb. mennyi kalóriát viszel be.
Nem kell folyamatosan számolgatni, mert becsavarodsz, csak nagyjából tudd, hogy ha általában zabpelyhet reggelizel, az kb. X kalória, a csirke rizzsel Y, a vacsi Z, és ez mennyivel nő, ha eszel még egy joghurtot vagy dinnyét. Ha jól gazdálkodsz a kalóriákkal, néha belefér a tészta, a pizza, sőt még egy fagyi is, csak ne egyszerre edd, és mértékkel. Meg nem vond magadtól, mert az mindig zabáláshoz vezet.
+ ugye a mozgás. 30 kilóval óvatosan, mert tönkremennek az izületeid. Séta, úszás, ahova járok zumbázni, oda járnak +30 kilóval is, csak amit mi ugrunk, azt ők lépik. Viszont bírják és szeretik.
tojásrántotta 1 tk olivaolajon zöldségesen(vágsz bele hagymát, paprikát, paradicsomot, brokkolit, gombát) és salátával megeszed vagy csinálhatod zabpehellyel is
zabpehelyből tudsz sütni(gyümölccsel) kekszet, felfújtat, túrógombócot-ezek mind diétásan készülnek hozzá egy pohár tej
gyümölcssaláta joghurttal ás 1-2 marék maggal(mogyoró, dió stb)
paprikába/paradicsomba töltesz túrót/körözöttet és hozzá puffasztott búza(van teljes kiőrlésű is)
zabkása, kukoricakása
tejberizs cukor nélkül, sovány tejjel, sok gyümölccsel és rizs(vagy lehet köles, bulgur, barnarizs)
gyümölcsturmixok, zöldségturmixok
zöldségkrémlevesek (tk kenyérből csinálnál hozzá piritott kenyérkockát, így reggel lenne jó minőségű ch)
melegszendvicsnek se szereted a kenyeret?-kenyér rá sonka, sovány sajt, zöldségek-gomba, hagyma, paradicsom, brokkoli stb
omlett zöldségekkel
sós lében tonhal+saláta+pufirizs
szia.
Ne szénhidrátot egyél hanem zöldséget és gyümölcsöt fehérjével. Túró, tojásrántotta, omlett, hal és csirkemell. Reggelire: túró + gyümölcs, vagy gyümölcssaláta (folyékony édesítőszerreL és fahéjjal isteni finom!) vagy tojásrántotta 1 sárgája 3 fehérje hozzá uborka, hagyma, paradicsom és paprika. Netán natur joghurt, vagy kefír. Szerintem ezekből egész jó kis étrendet lehet kialakítani.
Én reggelire minden nap 3 szelet pulykasonkát 2 paradicsomot és egy paprikát szoktam enni. (kb 8kor) és utánna délbe egy kávé, ebéd pedig 2kor. Nagyon bevált így fogytam 14 kilot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!