Diétázáskor ehetek tojást?
Reggelire gondoltam,hogy megfüznék 1-2db tojást.
Szerintetek ?
Nem túl zsíros ?
És az magában nem jó ahhoz kenyér is kéne nem ?
:S
Hiába tennék rá paprikát,paradicsomot,sajtot..
1 db tojás 70 kcal.
Simán eheted.
Ahogy előttem írták, főzve/lágytojásként eheted. Ha elkészíted rántottának/tükörtojásnak akkor + olajat adsz hozzá ami akár 150-200 kcal lehet pluszba az olaj miatt.
A sárgája ami zsíros. Napi 1 tojás elvileg nem árthat, de napi 3mat pl. már túlzásnak tartok, elvégre a sárgája koleszterint tartalmaz.
Kenyérből max barnát egyél! sajtból max zsírszegényt válassz, bár ott a toj.sárgában a koleszterin, sztem felesleges még + zsír a sajttal hozzá.
FEHÉRJÉJÉT KORLÁTLAN MENNYISÉGBN EHETED.
Nana 1 tojás nem 70kcal!!!! 40g tojás 70kcal!!!
És ami a gáz egy tojás üti a 60-68grammot. Tehát érdemes lemérni mert csak egy db tojás több mint 100kcal is lehet bőven.
És ez azért pl 3-4tojásnál már nagyon nem mindegy.
nyugodtan eheted
kenyérrel(teljes kiőrlésű, rozs, graham, magvas) de csihálhatsz tojáskrémet is 1-2ek joghurt/kefír+paszírozott zöldségek+fűszerek, kenheted pufrizsre, pászkára, abonettre
salátákba is belevághatod, sárgáját kiveszed a tojásnak túróval és fűszerekkel elkevered/összepaszírozod, majd visszatöltöd a tojásfehérjébe és egy paradicsommal megeszed így is nagyon finom
cukkinibe, tökbe, paradicsomba, paprikába töltve akár hússal is együtt
1. vagyok.
És nem én találtam ki, kcal.hu-n is ezt írják, meg eddig bárhol olvastam, így volt megadva... De mind1.
Főtt tojás zöldséggel tökéletes, nem kell hozzá kenyér se (a kenyérevés a tipikus rántottához "megszokottabb" az olaj miatt, de diéta során olaj nélkül sült vagy főtt tojás az előnyös eleve).
A koleszterin-téma máig vitatott, igazából egy labor nem ártana neked, hogy kb-ra kikalkuláld, mennyi férhet bele.
Én pl. extra zsírszegényen táplálkozom, és mégis az egészséges határértéken icipicit túl van a koleszterinem; régebben is kevesebb zsírt/olajat/vajat ettem, mint az átlagember, és mégis igencsak magas volt a koleszterinem. A családomban mindenkire ez áll, tehát valszeg van genetikai alapja is. Szóval személy szerint nekem már ártana napi rendszerességgel 2-3 tojás (a sárgájával együtt), szóval rendszeresen csak a fehérjét eszem meg, a szükséges zsiradékokat meg nagyobbrészt halakból + kapszulából fedezem.
Ha a koleszterinszinted neked okés, akkor mehet a tojat a sárgájával együtt is (annak is van fehérjetartalma, nem csupa zsír azért), de ne mértéktelenül. A nap bármelyik szakaszában fogyaszthatod, szénhidráttartalma ugyanis nincs.
És tojásrántottát ehetek ?
Ugyanúgy zöldségekkel
Rántottát teflonban, zsiradék nélkül nyugodtan (ugyanott van kalóriában). Zöldség menjen hozzá nyugodtan! (na ne 1 kiló kukorica meg cukorborsó...)
Zsírban/vajon/olajon sütve már gázosabb, de ha belefér a kalórialimitedbe (hozzá kell számolni a plötyit, amiben kisütöd!), akkor mehet úgy is, csak így több kalóriát és zsírt viszel be, és nem is biztos, hogy laktatóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!