Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Diétázáskor ehetek tojást?

Diétázáskor ehetek tojást?

Figyelt kérdés

Reggelire gondoltam,hogy megfüznék 1-2db tojást.

Szerintetek ?

Nem túl zsíros ?

És az magában nem jó ahhoz kenyér is kéne nem ?

:S

Hiába tennék rá paprikát,paradicsomot,sajtot..

2011. aug. 15. 21:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

1 db tojás 70 kcal.

Simán eheted.

2011. aug. 15. 21:29
 2/11 piggie ***** válasza:
főtt tojást még este is ehetsz simán.egészséges és igaz h van benne szénhidrát de emellett sok fehérje is ami egy fogyó alatt fontos.
2011. aug. 15. 21:46
 3/11 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem írták, főzve/lágytojásként eheted. Ha elkészíted rántottának/tükörtojásnak akkor + olajat adsz hozzá ami akár 150-200 kcal lehet pluszba az olaj miatt.

A sárgája ami zsíros. Napi 1 tojás elvileg nem árthat, de napi 3mat pl. már túlzásnak tartok, elvégre a sárgája koleszterint tartalmaz.

Kenyérből max barnát egyél! sajtból max zsírszegényt válassz, bár ott a toj.sárgában a koleszterin, sztem felesleges még + zsír a sajttal hozzá.

FEHÉRJÉJÉT KORLÁTLAN MENNYISÉGBN EHETED.

2011. aug. 15. 21:56
 4/11 anonim ***** válasza:
koleszterin és koleszterin között is lehet különbség. A tojássárgája nagyon egészséges, napi 3-4e db-tól sem lesz semmi bajod, nyugi. Sőt, ha valaki mániákusan kerüli a zsíros/olajos ételeket, annak annyira lecsökken a koleszterinszintje, hogy a szervezet magától kezdi szintetizálni sokszoros mértékben. Én néha edzés után is szoktam tojásrántottát enni 6 felé, és nem hízom tőle. A lényeg, hogy számítsd bele a napi kalóriabevitelbe.
2011. aug. 15. 22:20
 5/11 anonim ***** válasza:

Nana 1 tojás nem 70kcal!!!! 40g tojás 70kcal!!!

És ami a gáz egy tojás üti a 60-68grammot. Tehát érdemes lemérni mert csak egy db tojás több mint 100kcal is lehet bőven.

És ez azért pl 3-4tojásnál már nagyon nem mindegy.

2011. aug. 15. 22:23
 6/11 anonim ***** válasza:

nyugodtan eheted

kenyérrel(teljes kiőrlésű, rozs, graham, magvas) de csihálhatsz tojáskrémet is 1-2ek joghurt/kefír+paszírozott zöldségek+fűszerek, kenheted pufrizsre, pászkára, abonettre

salátákba is belevághatod, sárgáját kiveszed a tojásnak túróval és fűszerekkel elkevered/összepaszírozod, majd visszatöltöd a tojásfehérjébe és egy paradicsommal megeszed így is nagyon finom

cukkinibe, tökbe, paradicsomba, paprikába töltve akár hússal is együtt

2011. aug. 15. 22:43
 7/11 anonim ***** válasza:

1. vagyok.

És nem én találtam ki, kcal.hu-n is ezt írják, meg eddig bárhol olvastam, így volt megadva... De mind1.

2011. aug. 15. 23:07
 8/11 anonim ***** válasza:

Főtt tojás zöldséggel tökéletes, nem kell hozzá kenyér se (a kenyérevés a tipikus rántottához "megszokottabb" az olaj miatt, de diéta során olaj nélkül sült vagy főtt tojás az előnyös eleve).

A koleszterin-téma máig vitatott, igazából egy labor nem ártana neked, hogy kb-ra kikalkuláld, mennyi férhet bele.

Én pl. extra zsírszegényen táplálkozom, és mégis az egészséges határértéken icipicit túl van a koleszterinem; régebben is kevesebb zsírt/olajat/vajat ettem, mint az átlagember, és mégis igencsak magas volt a koleszterinem. A családomban mindenkire ez áll, tehát valszeg van genetikai alapja is. Szóval személy szerint nekem már ártana napi rendszerességgel 2-3 tojás (a sárgájával együtt), szóval rendszeresen csak a fehérjét eszem meg, a szükséges zsiradékokat meg nagyobbrészt halakból + kapszulából fedezem.

Ha a koleszterinszinted neked okés, akkor mehet a tojat a sárgájával együtt is (annak is van fehérjetartalma, nem csupa zsír azért), de ne mértéktelenül. A nap bármelyik szakaszában fogyaszthatod, szénhidráttartalma ugyanis nincs.

2011. aug. 15. 23:25
 9/11 A kérdező kommentje:

És tojásrántottát ehetek ?

Ugyanúgy zöldségekkel

2011. aug. 15. 23:53
 10/11 anonim ***** válasza:

Rántottát teflonban, zsiradék nélkül nyugodtan (ugyanott van kalóriában). Zöldség menjen hozzá nyugodtan! (na ne 1 kiló kukorica meg cukorborsó...)

Zsírban/vajon/olajon sütve már gázosabb, de ha belefér a kalórialimitedbe (hozzá kell számolni a plötyit, amiben kisütöd!), akkor mehet úgy is, csak így több kalóriát és zsírt viszel be, és nem is biztos, hogy laktatóbb.

2011. aug. 16. 00:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!