Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szénhidrátmentes diéta alatt...

Szénhidrátmentes diéta alatt milyen kajákat lehet enni?

Figyelt kérdés
2napig léböjtölök, és 5napig szénhidrátmentesen étkezem. Ez a 2. napom. Én sok sok gyümölcsre, zöldségre, tojásra, húsra(virslire) gondoltam, de hátha vannak még ötletek. Így sikerülhet leadni a maradék 1-2kg-ot magamról? 160cm/46kg vagyok, nem lenne ezzel baj csak az alsó hastájékomon van felesleg. Mellette futok és hulahoppozom. normális válaszokat várok:)
2011. aug. 9. 09:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

1 - Amit leírtál, nem szénhidrátmentes diéta.

A gyümölcs, mint írták is, szénhidrát (gyorsan felszívódó ráadásul, gyümölcscukor), a zöldség is szénhidrát, a virsli meg hulladékhús + adalékanyagok, azaz nem megfelelő fehérjeforrás. Ha már ennyire ch-mentesíteni akarsz, google -> Atkins-diéta -> nézd meg az étrendet, na, az a CH-mentes diéta. Hús hússal és hallal, tojás, minden másban van szénhidrát, még a tejtermékek jelentős része is tiltólistás (laktóz = tejcukor = szénhidrát), gyümölcsre meg az első szakaszban még ránézni se szabad.

2 - Ha az Atkinsre google-özésből nem jönne át: ez rohadtul egészségtelen, radikális, veszélyes, nehezen betartható és megterhelő módszer. Kétségkívül az egyik leghatékonyabb "diéta" gyors és látványos fogyáshoz (na ne hidd hogy az mind zsírvesztés lesz). De neked nem erre van szükséged.

3 - Ha MINDENKÉPP ilyet akarsz, CH-csökkentett diéta kell neked, nem a CH-mentes. Azaz fokozatosan csökkenteni a szénhidrátbevitelt (grammra kiszámolva, nem csak úgy nagyjából, hanem pontosan) és figyelni a tested reakcióját, ebben a toleranciában elég nagyok lehetnek az egyéni eltérések, inzulinügyileg elég eltérőek lehetünk. Optimális az a CH-mennyiség, amivel még teljes gőzzel megy a sport, de annál egy grammal se több. A CH-források lassan felszívódó, minőségi források legyenek (zabpehely, barna rízs), zöldség is sok kell, de bele kell számolni, gyors felszívódású közvetlen súlyzós edzés után mehet, táplálékkiegek formájában akár, már ha komolyan veszed az edzést. Fehérje meg csirkemell, hal, tojásfehérje, proteinturmix, esti túró, nagyipari, grammra kiszámolt menyiségben.

4 - Igen, súlyzós edzést írtam. A hullahopp óvodás kislányoknak való hobbi a játszótérre, nem pedig sport, ezzel a gőzzel ugróiskolázhatsz is helyette, zsírégetésre / izommegtartásra kb. ugyanott vagy.

5 - Igen, ez ilyen komolyan vett számolgatós, fanatikus őrület, vagy így csinálod, vagy bele se kezdj, mert ha elcseszed az arányokat, jön az izomvesztés (higgy nekem, ez sokkal szörnyűbb, mint amilyennek hangzik), a rosszullétek/ájuldozás, a farkaséhség vele és a hűtő törvényszerű kizabálása, vagy a nagy komolyan nem vételtől a nagy büdös semmi (és az újabb kérdések, hogy mééé nem fogyok, amikor...?).

5 - 46 kiló. Negyvenhat. Hová k*rvult ez a világ, hogy 46 kiló már soknak számít valakinél, aki úgy telibe nem törpenövésű?

Nem tetszenek a testarányaid? Nekem se az enyémek, persze, elküldhetem a szüleimet melegebb éghajlatra, hogy hogyan merészeltek ilyen genetikai tulajdonságokkal szaporodni, kb. te is ennyit tehetsz. Attól, hogy fogysz, a testarányaid NEM változnak meg, merthogy lokális fogyás nincs. Véznábban, betegesebben, még kilógóbb csontokkal lehetsz ugyanolyan testalkatú, mint most.

6 - Annyit tehetsz, hogy abból, ami jutott, kihozod a legjobbat, azaz izmot építeni lokálisan (mert az már lehet) és zsírt szálkásítani (azt meg mindenhonnan, a sorrendet majd a génjeid eldöntik).

Ez => súlyzós edzés (erőnlétnövelés első körben), még több edzés (tömegnövelős kajával, mert fix hogy nincs elég izmod amire szálkásíts), majd még több edzés (szálkásító kajával) majd még több edzéssel az utóbbi kettőt váltogatni, amíg meg nem kapod a neked tetsző formát (ÉVEKBEN számolandó, hogy eredményes legyen), utána még több edzés, hogy ez meg is maradjon. Te, biztos, hogy ENNYIRE megszállottan változtatni akarsz a testarányaidon? ;) Mert ha igen, és komolyan képes is vagy rá, akkor le a kalappal, minden tiszteletem a tiéd. :D

2011. aug. 9. 10:48
 12/17 anonim ***** válasza:

Jaigen, LÉBÖJT.

Attól, hogy újra felkapott ősi és keleti cucc, még nem lesz se diétás, se fogyókúrás, se jó. Biztos nagyon előnyös a spirituális beteljesedésed útján, ha a paranirvána elérése a cél, és szépen meditálsz közben, meg jógázol kinn a szép nepáli hegyek ormain, már ha ilyesmi vallásokat követsz.

Ha nem, akkor ne böjtölj, kajálj egészségesen, a salakanyag kiürül magától is szép fokozatosan ha nem eszel/iszol szemetet, nem egyszerre kell "kipurgálni" magadból, merthogy tápanyaghiány lép fel a szervezetedben, meg izomvesztés. Ami nem jó.

2011. aug. 9. 11:06
 13/17 A kérdező kommentje:
köszönöm, de ezeket normális hangnembe nem lehetett volna megírni? :D és igen, nekem kell a 45kg a sporthoz, és ezt szeretném most lezárni.. a 2napos léböjt meg egészséges, szüksége van a szervezetnek időnként(!) méregtelenítésre. persze anélkül is kiürül, idővel, de 2napba nem hal bele senki.
2011. aug. 9. 14:05
 14/17 anonim ***** válasza:
Dehogy kell a szervezetnek méregtelenítés :D Azzal csak ártasz neki.
2011. aug. 9. 14:08
 15/17 anonim ***** válasza:

A léböjtben csak az egészséges, hogy kimegy valamennyi méreganyag, az, hogy tápanyag nem jut be viszont egészségtelen, persze, párhavonta kutya bajod nem lesz két-két nap böjttől, csak épp nem is használ, nem kell bedőlni a női- és ezomagazinoknak.

Nem tudom milyen sport az, amit 45 kiló fölött tilos űzni (pónizsoké vagy?), de úgy kb. minden sportteljesítményhez izomerő kell, amihez izom, amihez rendes étrend, elegendő szénhidráttal.

A hangnem meg nyersebb lett a szokottnál, ne vedd magadra, a sokadik hasonló kérdés és a sokadik amúgy hasznos válasz olvasása után néha úgy kijön az emberből. :)

2011. aug. 9. 14:51
 16/17 anonim ***** válasza:
Ha az írtad volna ciklikus ketogén diétán vagy akkor azt mondom jól van csináld. De ez amit leírtál ez nem egy ch mentes diéta, hanem egy baromság.
2011. aug. 9. 15:49
 17/17 anonim ***** válasza:

Nekem is van ismerősöm, akinek tartania kell a versenysúlyát. A léböjt jó rá, de a szénhidrátmentes étkezést szerintem nem normális:

[link]

Csak izmot fogsz veszíteni, zsírt nem nagyon.

2014. szept. 13. 01:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!