Baj, hogy ha holnap ez lenne köret? Elfogytak a zöldségim, ez is jó lenne?
szóval minidg saláta szokott lenni a köret(saláták, paprika, hagyma, olivabogyó, paradicsom, borsó, lencse, bab, brokkoli, karfiol stb)
holnapra nincs már semmi, arra gondoltam hogy kb 35-40spneótlevelet(saját kerti) megfőzök sós vízben, majd botmixerrel összepürésítem és ez lenne most saláta helyett
köszönöm az értelmes válaszokat
?ocs, h belekotyogok, fogalmam sincs milyen diétán vagy...
De a spenótból szerintem nem érdemes vízben kifőzni a tápanyagokat, ehelyett csöpp vajon/ olívaolajon (végső esetben minden nélkül, hisz a mosásból úgyis marad rajta víz) pár percig elég párolni.
Összeesik, megpuhul, és minden benne marad. Ízesítheted fokhagymával, szerecsendióval, sóval, borssal.
Jó étvágyat!
hát nem hús hanem citromos-petrezselymes pangasius halfilét csinálok sütőzacskóba, gondolom az is jó
ne nézzetek hülyének 15 éves vagyok kicsit még kezdő, meg eszek hozzá kis barnarizst szintén petrezselyemmel
hát arra gondoltam hogy megfőzöm a spenótot egy kis sós vízben kb 15-20perc alatt utána leszűröm és egyből beteszem a botmixerbe és bekapcsolom
igazából imádom a spenótfőzeléket főtt tojással jó sok fokhagymával csak olvastam hogy főzelékeket nem szabad mert tejszínes-lisztes-olajos rántás, és diétásan 1 személyre fogalam sincs hogy kell elkészíteni gondolom nem is lehet ezért hát lemondtam róla
anyukám 3ek liszt+kb 2dl olaj és fél liter tejszínnel szokta és utána még meg is cukrozza (őt nem érdekli a fogyás-életmódváltás) ezért kihagytam csak mivel a spenót szerintem egészséges meg azért van benne egy kis vas is nem akarom kizárni a táplálkozásomból
köszönöm az értelmes válaszokat, azt hittem hogy majd jönnek a bunkó válaszok
nem jönnek, 15 éves korod ellenére igen-igen értelmesen kérdeztél, válaszoltál, arról nem is beszélve, hogy köretnek zöldséget eszel és barnarizst! tökéletes!
igen, jó lesz a spenót természetesen, bár egyik válaszoló felhívta a figyelmed a főzési veszteségre, ezt nem tudom mennyi. lehet jó lenne megfogadni a párolást, lehet egyszerűbb kevés sós vízben.. ezt döntsd el Te.
a halfilé is hús, ráadásul jóféle, úgyhogy nagyon jó hozzá.
csak így tovább!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!