Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a harcosok...

Mi a véleményetek a harcosok étrendjéről? (napi 1 étkezés, este)

Figyelt kérdés

[link] Mindig azt hallom, hogy sokszor keveset. Itt pedig azt mondják egyszer sokat.

(Tudom, nem kifejezetten fogyókúrás kérdés, de itt több étrendekben, egészséges táplálkozásban tájékozott ember van)

2011. júl. 17. 21:25
1 2
 1/11 bix ***** válasza:

technikailag nem olyan rossz, egész nap nem eszel semmit este meg nem tudod már bepótolni azt a kalóriamennyiséget, bár én keresztbe tudnék neki tenni nem kevés baconnel meg mogyoróval, aztán szétcsapatnám egy adag pacallal és tokaszalonnával...

a baj ezzel hogy sokan az 1400-1600 kcal-os diétát napi 5-6x étkezéssel se bírják, és ez se ér semmit ha napközben meg tolja magába a harcos amazon a barackot a körtét és egyéb gyümölcsöt, mert simán túleszi magát kalóriával délig...

2011. júl. 17. 21:36
 2/11 bix ***** válasza:
jah és persze a kialakuló lassú anyagcsere csak addig nem para amíg ezt az életvitelt tartod, utána akadhat gond a súlytartással...
2011. júl. 17. 21:43
 3/11 A kérdező kommentje:

Nem is annyira fogyókúra szempontból kérdezem, inkább az érdekel, lehet ez egészségtelen így?

Az az elsődlege cél, hogy hosszabb távon kíméljem a szervezetem :)

2011. júl. 17. 21:52
 4/11 bix ***** válasza:

biológiai szempontból nem ideális. a szervezeted napközben nagyon sok energiát használ fel. ha ezt betartod és minimál gyümölcsön vagy akkor viszonylag alacsony vércukron tengődsz estig. az agy glükózzal megy ha tetszik ha nem. ha nincs elég, akkor a szellemi teljesítőképesség is csökken, akármit írnak. egy étkezéssel be lehet vinni súlytartáshoz elegendő 2-3000 kcalt, de oda több tervezés kéne mint egy normális diétához...

ha nem fogyni akarsz akkor napi több kis étkezés, próbálj meg minél több zöldséget, rostban gazdag szénhidrátforrást pl zabot, tk kenyeret, rizset enni, jobban kíméli az emésztésedet mint ez. ha jól össze van sakkozva akkor a lassú anyagcserén kívül más negatívumot nem látok, amennyiben beviszel mindent, de ezt egy étkezésben megoldani... szerintem lehetetlen

2011. júl. 17. 22:01
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, volt egy ilyen érzésem :)
2011. júl. 17. 22:19
 6/11 anonim ***** válasza:
A harcosok étrendje nem arról szól hogy 1szer eszel sokat, napközben is eszel csak nem terheled a szervezetedet, javaslom a könyv elolvasását és olyan emberekkel beszélj akik már régóta csinálják. saját tapasztalatból annyit mondhatok hogy 2 hónapja csinálom, és rengeteg fölös energiám van, eljárok futni pedig én utáltam futni, fogyok, szálkásodom, szóval nekem ez a könyv aranyat ér. az első két hét kellemetlen volt átállni de megért mindent. ennyi. ja és a könyv tudományosan alátámaszt mindent szóval helyes nem helyes...segítek helyes
2011. júl. 24. 01:24
 7/11 Jilly Dávid válasza:
100%

Srácok!

[link]

Olvassatok bele! Szívesen veszem majd a kérdéseket akár a blogomon, akár a facebook csoportban. A rövid egymondatos válaszom arra a kérdésre, amit boncolgattatok a következő. Az ember autonóm idegrendszere úgy működik, hogy egy esti-éjjeli étkezéssel működjön hatékonyan. Nézzétek meg, hogy mely feladatokért felel a két része és világos lesz a válasz (a blogon egyébként részletesen elmagyarázom és leírom). A napi többszöri szénhidrátfogyasztás pedig egyenesen káros. Hacsak nem kohász vagy bányász vagy és szükséged van napi 5000 kcal-ra a fizikai munkához. De ez manapság nem sokunkra igaz. A glükózt a szervezet bármiből tudja szintetizálni, úgyhogy ennek az érvnek nem szabad hinni. Szép lenne, ha az ember agya egy idő után nem leállna, mert nem ettél rizst vagy rostot tartalmazó szénhidrátot, ahogy a fenti ajánlás is mondja. Találkozzunk a Harcosok Étrendje honlapon. Várom a kérdéseket!

Üdv,

Jilly Dávid (a Harcosok Étrendje fordítója és kiadója)

2011. júl. 25. 22:41
 8/11 Jilly Dávid válasza:

Természetesen 'leállná'-t akartam írni és nem pedig 'nem leállná'-t!

Jilly Dávid

2011. júl. 25. 22:43
 9/11 anonim ***** válasza:
A harcosok étrendjének már a nevében is benne van a lényeg: azok táplálkoztak/nak így, akik egész nap mennek, kemény, erőltetett menetekben, vagy edzenek ész nélkül, harcolnak, stb, viszont napközben emiatt nincs idő enni, csak bekapni vmit... aztán este, amikor hazaérnek, vagy "letáboroznak", akkor jön el a főétkezés ideje. Viszont addigra a testük teljesen kimerült, kiéhezett, szükségük is van erre. Na, azoknak ez jó, egy elhízott nincs közöttük. De annak, aki mérlegképes könyvelő, és eszében sincs amellett megmozdulni, fölösleges is ezzel próbálkoznia.
2011. okt. 8. 10:20
 10/11 anonim válasza:
Ez mekkora hülyeség!!!! Ha valaki ismeri a "szervórát", az tudja, hogy az éjszaka nem annak az időszaka, amikor a sok kajával kell bíbelődnie a gyomornak, májnak, beleknek, stb....
2014. jan. 3. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!