Milyen fogyókúrát ajánlanátok egy 140kg-os, nehezen mozgó embernek?
orvosi kivizsgálás
séta
úszás
bringázás
és -400-500 kcal a szükséges napi kalóriamennyiségedhez képest
én 123 kg voltam, mikor elkezdtem fogyózni, bár nekem a mozgás nem volt gond. Előtte minden diétát kipróbáltam, de én salátával, levekkel nem bírom, és nem is számlálom a kalóriákat.
Én először is rendszeresen kezdtem enni,előtte hol reggeliztem,ebédeltem, hol nem stb.
Szóval meg volt rendszeresen a 3x étkezés, kb. ugyanolyan időben és a fehér kenyeret teljes kiőrlésűre cseréltem. És egyre kevesebbet eszek. Igyekszem 2-ig szénhidrátot, utána párolt csirkehusit, sovány sajtokat, joghurtot, kefirt, tejfölt fogyasztani. csak magában. ha éhes voltam ittam egy pohár tejet.
mondjuk mellette én heti 3x mozgok is. Norbi duci tréning 4-et nem próbáltad esetleg, lehet lassan is csinálni, saját tempóban.
februárban kezdtem, most 106kg vagyok, és a június hónap nem épp a diéta nevében telt. nem volt időm tornázni, és a sok rohangálás miatt megválogatni mit eszek.
Én első körben az étkezést alakítanám át. Fokozatosan kivonnám az étrendből a szénhidrátot, lisztes ételeket, a cukros üdítőket, nassolásokat.
Több fehérjedús élelmiszert vezetnék be, zöldséget, gyümölcsöt, inni pedig csak mentes vizet.
Este későn nem ennék, de étkeznék napi 5-ször kisebb adagokat.
Aztán fokozatosan rátérnék a mozgásra. Séta, egyre hosszabb távokkal, majd bicikli is jöhet.
Szerintem ezzel lehetne eredményt elérni. Nekem legalábbis bevált, bár kevesebbet kell leadnom és kevesebbről is indultam. Mindenesetre sikeres.
Séta, súlyzók, kerékpár, akár szobakerékpár.
Legalább napi 1 óra mozgás.
Januárban kezdtem a fogyiba, egy ismerősöm segítségével.
126 kg voltam.Nehéz volt eleinte, de elkezdenek lemenni a kilók, egyre könnyebb lett minden gyakorlat.
Ma már minden nap 1-1.5 órát tornázom, használom a súlyzókat (legalább 5 kg-ok volnának a legjobbak), és egy órát intenzíven bicajozok.
Ma értem el a 100 kg-t!A célom a 90 kg (190 cm vagyok).
A kaják szanálásával én nem foglalkozom (fehérje, meg ch...), eszek mindent, persze mértékkel, és a megfelelő időpontban.
Biztosan lesz olyan, amikor nem akar mozdulni a mérleg, akkor nem szabad feladni!Én jól ismerem ezt.
Sok sikert és kitartást kívánok!
Nagyon köszönöm a válaszokat.Tudom,hogy velem a legnagyobb gond az esti evés.Szinte egész nap nem eszek,azután este 8 körül eszek egy hatalmas adagot vagy 3-4 szendvicset.Imádom a zöldségeket és a gyümölcsöket,de mivel nem teszi elém senki,így nem nagyon eszem,de most változtatok ezen.Jó tudni ,hogy másnak már sikerült.
Amit viszont még mindig nem tudok,hogy 3 vagy 5 ször egyek egy nap és azok az étkezések mikor legyenek?Nincs valami jó oldal a neten a helyes táplálkozásról?
A dietetikustól csak kalória táblázatokat kaptam,de az nem érdekel.
nekem is ez volt a gondom, hogy nap közben nem ettem szinte semmit... de mint írtam, most igen is kötelező ennem.
én reggelezni 6.45 - 7.30 között szoktam, attól függ mikor megyek dolgozni. reggelizni akkor is szoktam, ha nem vagyok éhes.
tízóraizni, csak akkor ha éhes vagyok,ez 10-11 körül van. eleinte szinte minden nap ettem, most már csak akkor vagyok éhes, ha kicsit megterhelőbb a munka.
ebédelni 12-13.30 között, mikor hogy jut rá időm.
néha uzsonnázok is, ha éhes vagyok, ez olyan 3-4 körül szokott lenni
vacsi 6-8, attól függ hogy érek haza, és mikor végzek a tornával.
Én úgy olvastam, 2-ig szénhidrátot, zöldséget, gyümölcsöt, utána husikat, tejtermékeket kell fogyasztani. (bár a gyümölcsöt imádom, és néha délután bűnbe esek egy kicsit)szerintem csak erre figyelj, és majd látod, kialakul hányszor kell enned egy nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!