Miket egyek? Komplett kajákra lenne szükségem!
Egészségesebben akarok élni, fogyni pár kilót. Vettem salátát, meg zöldségeket gyümölcsöket, de nem igazán van elképzelésem, hogy milyen ételeket készítsek belőlük. Nem élhetek nyerskaján egész nap.
Írnátok rendes kajákat, amiket nyugodtan lehet fogyasztani?
Pl. csirkemellből miket lehet csinálni, stb.
zöldséglevesek, párolt zöldségek, töltött zöldségek túróval, darált hussal, tojással stb
rizibizi, rakott zöldségek-karfiol, brokkoli, káposzta, töltött paprika, főzelékek, különböző saláták hussal, mozzarella sajttal, tojással, hallal, sült gyümölcsök hússal, joghurtba, túróba gyümölcs, zabkása gyümölccsel, gombapörkölt, borsópörkölt, levesek, zöldségkrémlevesek, gyümölcssaláta, zöldség, gyümölcsturmix, szendvicsbe zöldségek, csirkemellkockák fűszeresen párolt zöldségekkel, patiszonba, gombába töltött darált csirkemell, roston sütve , tojással, sajttal, spenóttal, túróval, gyümölcsökkel sütött csirkemell,
lecsó, rakott karfiol, öntött karfiol
Pl.:
Alufóliában sült gombás csirkecomb
H: 2 db csirkecomb, 2 nagy fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, ízlés szerint só és törött fekete bors.
Előkészítése: a combok bőrét lehúzom. A forgóknál kettévágom. A gombát tisztítás után felszeletelem, a hagymát karikára vágom. A megsózott, megborsozott csirkecombdarabokat külön-külön, bőrével lefelé az alufóliára fektetem, majd beborítom vöröshagyma-karikákkal és gombaszeletekkel. Jól megsózom, megborsozom és lazán becsomagolom. Előmelegített, forró grillsütőbe vagy gázsütőbe teszem a négy csomagot. Az első oldalát 15 percig sütöm, majd megfordítom, és további 10 percig sütöm. Ezután az alufóliát kibontom, és az ételt néhány percig fedetlenül pirítom.
Besózott csirke
A csirkét teflonserpenyőben megpirítjuk. A kiolvadó zsiradékon megpároljuk a felkarikázott hagymát majd a kockára vágott padlizsánt is. Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot és felöntjük 1dl vízzel. Sóval, borssal, szegfűborssal ízesítjük. Fedő alatt megpároljuk. Friss rozmaring és petrezselyemlevelekkel meghintjük.
Borzas csirkemell
Hvalók: csirekemellfilé, só, 3 tojás, mustár, őröltbors, zabkorpa, tejföl,reszelt pizza mozzarellasajt, sütőzacskó.
A csirkét besóztam, majd a zabkorpába forgattam, utána a tojás a mustár a tejföl és az öröltbors keverékébe. Legvégül a reszeltsajtba. Beledugdostam a sütőzacskóba őket és megsütöttem.
Jó étvágyat hozzá! Bármilyen saláta jó hozzá!
Csirke- vagy pulykamell szeletek fokhagymásan
A csirkemell szeleteket /pulyka fokhagymás tejbe áztatjuk ha nincs időnk rá fokhagymakrémmel bekenjük. Tepsibe tesszük majd reszelt sajttal felvert tojással leöntjük. Rétegezzük. Az a lényeg hogy tojásos réteg legyen a tetején. Addig sütjük kb. 160 fokon amíg a tojás aranybarna nem lesz
Csirkés recept
A tepsit beolajoztam(olíva), csirkemellet sóztam, borsoztam, vöröshagyma karikákat raktam rá, majd paradicsom és paprika karikát is, a tetejére tejfölt raktam amibe tettem egy kis mustárt és fokhagymát (préselve) is. Alufóliával sütöttem, a végén a fóliát levettem, megszórtam reszelt sajttal és egy kicsit még sütöttem. Szerintem nagyon fincsi, én csak magában ettem, minden nélkül.
Francia lecsó
Nagyon laktató! Pici olajon hagymát pirítunk, belerakjuk a gomba, paprika, paradicsom, cukkini, padlizsán darabokat borsozzuk sózzuk. Pároljuk pár percig majd tojást ütünk rá.
Fűszeres túrókrém
hozzávalók 4 személyre: 25dkg, túró 1 csokor snidling, fél csokor kapor, fél csokor petrezselyem, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek tej, 4 nagy szelet rozskenyér.
Összemixeled, kenyérre kened, és kész a fincsi nasi, ha "hungarocellel eszed vacsinak sem utolsó
Gyros
Én úgy készítem, hogy kevés olívát teszek egy serpenyőbe, megfonnyasztok rajta hagymakockákat, ráteszem a csirkecsíkokat, és állandó kevergetés mellett jól megpirítom. Közben megfűszerezem: bazsalikomot, oreganot, fokhagymát tengeri sót teszek rá. Ha jól megpirult, tálakba szedem, és tejfölös öntettel tálalom(tejfölbe fokhagymát, sót keverek). Mi görög salátával esszük.
„Karfiolpüré”
Ha valaki nem tud és nem akar lemondani a krumplipüréről, csinálja a következőt.
Karfiolt főzzön meg, azután pürésítse, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítse. Állítólag nagyon finom, és még este is ehető. Teljesen 1-es kódú.
Kaszinó tojás light
Főzök pár tojást, és kettévágom, kiszedem a sárgáját egy tálba, összetöröm, teszek hozzá light tejfelt és petrezselyem zöldet, hagymát, pici tengeri sót, pirospaprikát, és visszatöltöm a tojásokba.
Lecsós csirke
Olajat forrositok a wokban, bele a hagymakockák, és a pipicsikok, jól megpárolom, majd paprikát és paradicsomot teszek bele, jó sokat, és tökkockákat, vagy patiszont, vagy padlizsánt vagy cukkinit kockázva. Só, bors, oregánó, fokhagyma, és bazsalikom mehet még rá, puhára párolom felöntöm light tejszinnel, és 2-3 tojással a végén összehuzatom.
Sajtos csirke
Tepsit kivajazod, csirkemell szeleteket megborsozod, megsózod, majd lefekteted a tepsi aljába. Bőven megszórod hagymakarikákkal, illetve foghagymával. Az egésznek a tetejét megkened bőven tejföllel, majd megszórod reszelt sajttal. Kb. 1 órát sütöd lefedett tepsivel!!! Az utolsó tíz percben leveszed a fedőt, hogy megpiruljon a sajt a tetején.
Saláta
Salátadarabkák, egy kis káposzta csíkokra vágva, paradicsom, paprika, ubi szeletek, lilahagyma. Öntet: fél doboz natúr joghurt/kefír, bele apróra vágott foghagyma, petrezselyem, kapor. Ehhez a salihoz lehet enni pirítóst, sült csirkemellet, sült/főtt halat, főtt tojást, sajtot, sovány felvágottakat, attól függően, hogy mikor esszük.
Szerb saláta
Kockára vágj- vöröshagymát, uborkát, paprikát, paradicsomot. Erre tegyél- sót, borsot, pici olivaolajat, és ecetet, majd light sajtot a tetejére. Nagyon finom.
Tarka sajtsaláta
1 adag: 143 kcal
4 személyre: 20 dkg uborka, 20 dkg zöldpaprika, 15 dkg fokhagymás sajt, 1 tk. salátaolaj, 1 csokor snidling,, só
A sajtot, uborkát kockákra, paprikát kicsumázva vékony csíkokra vágjuk. Ráöntjük a salátaolajat, az apróra vágott snidlinget, sózzuk és fél órára hűtőbe tesszük.
Tojásos vegyes saláta
5 tojás, 1 fej saláta, 1 fej lilahagyma, 1 csokor zöldhagyma vagy snidling, 1 savanykás alma, 1 csokor retek, 2 dl kefír, 1 ek olívaolaj, 1 púpozott tk mustár, 1 késhegynyi curry és fehér bors, só. Tojásokat megfőzzük, hagymákat összevágjuk, sózzuk, s állni hagyjuk. Retket csíkokra szeljük, tojást kockára, salátát apróra vágjuk. Mártás: Kefirt, mustárt, borsot, curryt, sót összekeverjük. Almát héjastól kockára vágva a mártásba keverjük. Az összes nyersanyagot beleforgatjuk, s 1-2 órára hűtőbe érleljük
Túrógombóc
40 dkg túró, 2 tojás, kevés édesítő, 6 dkg zabkorpa.
Túrót a tojás sárgájával, édesítővel, zabkorpával összekeverem, a fehérjét habnak felverem. Végül összeforgatom az egészet, s min. 1 órára hűtőbe teszem. Forrásban levő vízben megfőzöm. Én málnamártást ettem hozzá (málna, pici édesítő és tejföl)
Zöldborsópaprikás
Jó sok vöröshagymát apróra vágok, megdinsztelem kevés olíva olajon pici sóval, majd kívánság szerinti mennyiségű zöldborsót rakok rá. Pirospaprikával, sóval megszóróm, felkeverem a hagymával és egy kevés vizet hozzáöntve fedő alatt puhára párolom. Amikor puha a borsó, felkarikázott virslit teszek hozzá és összefőzöm. Eredeti változatban lecsókolbásszal készül bő lében és galuskát szaggatok hozzá, hogy laktató legyen
Gyümölcsös krémtúró
Zsírszegény túrót beletenni a turmixgépbe, hozzáadni egy csomó gyümölcsöt, ha kevésnek találjátok a levét, lehet 1-2 kanál 0%-os joghurtot is hozzáadni, egy kis fahéj, ha kell, édesítőszer (édes gyümölcsnél én ezt sem szoktam), citromlé, aztán csak krémesre kell turmixolni
Gyümölcssaláta
Energiatart.: 184 kcal
H: 20 dkg banán, 20 dkg narancs, 20 dkg kiwi, 20 dkg meggy, 2 dl kefír, citromlé, pár csepp Polisweet
A banánt felkockázzuk, meglocsoljuk citromlével, hozzáadjuk a felszeletelt narancsot, a kimagozott meggyet és a karikákra vágott kiwit. A kefírt összekeverjük a maradék citromlével, Polisweet-tel és a gyümölcsökre öntjük, majd óvatosan összekeverjük.
Nasi.
Egy sovány túrót összekeverek kevés tengeri sóval, kb. 1-1tk. vaníliás - és citrom ízesítésű fruktózzal, kb. 3-4 tk sima fruktózzal( a Tesco-ban lehet kapni a liszt- cukor sorában az édesítőszereknél), 1 db citrom reszelt héjával, 1 ek. sovány tejföllel, 1 tojás sárgájával és a tojás habbá vert fehérjével. Isteni finom, az édességét a fruktózzal be tudjátok ízlés szerint állítani, teljesen olyan ízű mint a nem fogyókúrás változata
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!