Napi 2-3 főtt tojás sok?
Figyelt kérdés
nem pont ide való ez a kérdés, tudom, de itt hamarabb válaszolnak:) ne értsétek nem csak ezt eszem, csak hallottam hogy érelmeszesedést okozhat a koleszterin miatt, vagy valami ilyesmit.. sok a 2-3 db? :) L/172011. júl. 1. 21:53
1/4 anonim válasza:
Állítólag a sárgájába egy darabba van meg az elegendő koleszterined egy napra de szerintem mehet kettő is egy nap,szerintem nem minden nap eszel meg két tojást:O:D:D
2/4 anonim válasza:
Néhányan a fogyis rovatban inkább kidobják a kukába a sárgáját, mert olvasgattak ezt-azt a neten, amiből azt a tanúságot vonták le, hogy ki kell dobni, mert baj lesz.
De nem lesz semmi baj attól, hogy megeszi valaki a tojás sárgáját. Sőt, az a legfinomabb része is a tojásnak, szóval még egy indok, hogy az ember megegye. Egyébként sem hiszem, hogy minden nap lenne étvágyad rá, változatosan is kell étkezni, ezért nem is minden nap kell, hogy bevigyél belőle.
3/4 A kérdező kommentje:
de, tényleg, az utóbbi hónapban 1-2 nap kivételével ettem tojást, minimum volt kettő, de volt 3-4 is.. mert jól laktat, edzőtábor alatt reggelihez kíváló mert nem puffaszt és csak 70kcal.. és nagyon jól esik, de megpróbálok visszaállni hogy 2naponta egyet egyek. köszönöm a válaszokat!:)
2011. júl. 2. 06:13
4/4 anonim válasza:
Koleszterin és koleszterin között is van különbség (HDL-LDL). A HDL az ún "jó" koleszterin, szerencsére a tojás nagyrészt ilyet tartalmaz. Egyed nyugodtan semmi bajod nem lesz tőle, még 10 tojás felett sem. A sárgája pedig jó zsírforrás, ami alapvető szükséglet a hormonháztartás kiegyensúlyozott működéséhez. Ezenfelül könnyen felszívódó fehérjében gazdag. Viszont ne vacsorára edd mert megülheti a gyomrod (a sárgája miatt), inkább napközben tízórainak, vagy uzsonnának. Ami lényeg még, hogy soha ne nyersen edd, és nem csak a szalmonella miatt. Van a tojásban egy anyag (avidin) ami meggátolja a fehérjék felszívódását a szervezetben, ami megint nem célszerű. Legjobb a főtt tojás, mert ahhoz nem kell plusz olajat felhasználni, finom, egyetlen hátránya, hogy fingat ami kis zárt helyen elég kellemetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!