Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az aerob mozgástól lehet fogyni?

Az aerob mozgástól lehet fogyni?

Figyelt kérdés
Tehát ha mondjuk egyenletes tempóban futok sokáig azzal tudnék fogyni? 130 felé nem engedem a pulzusom,mert úgy tudom hogy az már kardió.Persze mellette diétázok is.
2011. júl. 1. 10:35
 1/7 bix ***** válasza:

igen. de megvan mindennek az előnye és a hátránya. a kardió azért jó mert intenzívebb összehúzódást vált ki az izomból-> több kalóriát égetsz, de nem tartható hosszan.

az aerob mozgás viszont kevesebbet éget, de viszonylag hosszabb edzések kellenek hogy hatékony legyen.

ezért javasolják sokan az intervallumos edzést, ami kardió és aerob mozgás váltogatása. így mindkettő előnyeit megkapod. lerövidül az edzés, mégis sok kalóriát tudsz elégetni

2011. júl. 1. 10:59
 2/7 anonim ***** válasza:
51%

lehet! én a régimódi módszerrel futottam sportpályán nem tudtam mennyi a pulzusom, csak olyan 5-6kört és le lehetett tőle fogyni.

most meg nem értem hogy lehet nem engedni 130fölé a pulzusod mert amióta csoda szobabiciklink van ami mindent mér csak azóta foglalkozom a pulzussal de akkor is csak viccből hogy: nézd apa, 170! de szerintem rosszul mér... :-DD

2011. júl. 1. 11:47
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :) Megtudnád mondani mit is jelent az intervallumos edzés?
2011. júl. 1. 11:56
 4/7 anonim ***** válasza:
aztat jelenti hogy a gyors meg a lassabb szakaszokat bizonyos időközönként váltogatod.
2011. júl. 1. 12:03
 5/7 anonim ***** válasza:
Lehet persze... viszont hagyd a retekbe ezt a pulzusos hülyeséget! Semmi értelme azt lesni mikor mekkora, a zsírégetés úgy sem edzés közbe megy végbe szóval amíg nem vagy hosszútávfutó (nem mint amatőr futó hanem mint profi) addig tök fölösleges. Menj annyit amennyit tudsz azt csá! Amikor rájössz, hogy nem tudod már nyújtani hova a távot akkor váltasz intervallumra.
2011. júl. 1. 12:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Intervallumot mennyi ideig kell csinálni? Boci, hogy offolok
2011. júl. 1. 13:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Mennyi ideig tudod? Na jó azért ne halálig :D De addig csináld amíg jól esik és utána is még egy kicsit.
2011. júl. 1. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!