Van valaki aki most akar elkezdeni fogyókúrázni?
EZ jó kezdet,én is így képzelem valahogy,előszőr apróbb változtatások is sokat érnek,aztán szép fokozatosan.Ezek a divatdiéták számomra betarthatatlanok,na meg a picinek külön főzök még néha,a férjem válogatós,a lányom hál égnek nem,de még diétás kajákat is külön főzni nem lenne kedvem,meg erőm.
Gondoltam ha az embernek van kivel megbeszélni azért kitartóbb,vagy noszogatjuk egymást.
Nekem az álmom 60 kg.Még akkor sem lennék túl vékony,mert 161 cm vagyok.Most 69kg vagyok.Te hogy állsz?Mennyit szeretnél leadni?
Egyszerű: ha több kalóriát használ fel a szervezeted, mint amennyit bevittél, fogyni fogsz. Persze csak a képlet ilyen egyszerű, betartani már nem annyira. De egy kis odafigyeléssel menni fog. Figyelj arra, hogy este meg du. ne lehetőség szerint ne fogyassz szénhidrát tartalmú dolgokat egyél tojást, csirkemellet, sok zöldséget, halat, túrót. Meg bár sokan azt mondják, h este gyümölcsöt nem, szerintem azt is nyugodtan ehetsz. Csak vizet igyál, cukrosat ne de kb 3 litert egy nap.
Egyél kisebb tányérról, és akkor nem szedsz ki annyit, ergo kevesebbet fogsz enni.
Ahogy te is írtad, hosszú távon, fokozatosan, apró dolgokban kell változtatni, hogy ne fogyókúra, hanem életmódváltás legyen. Én csak ebben hiszek.
JA és mozogj!!!!!
Sziasztok!
Én is csatlakozom, bár kicsit korábban elkezdtem már a fogyókúrát.
Miután semmilyen nyári holmim nem jött rám, még a tavalyiak sem, így kezdtem észbe kapni, hogy baj van.
Május végén 78,5 kg-ot mutatott a mérleg egy végigzabált napom után. (172 cm magas vagyok.)Egész éjjel rosszul voltam. Ekkor határoztam el magam.
Már 4 évvel ezelőtt sikerült 10-12 kg-ot fogynom (voltam 59-60 kg is), mert beijesztett a doki, hogy csak akkor sikerülhet teherbe esnem, ha sikerül fogynom is. (PCOS)
A kislányunk születése óta újra eleresztettem magam és a fogyókúrám elején 14 kg-mal voltam több, mint a mikor terhes lettem 64 kg-mal.
Így csináltam 4 éve is, és most is így próbálkozom, bár kevesebbet mozgok:
- Nem eszek pékárut, lisztes dolgokat, tésztaféléket csak minimálisat, krumplit, rizst, édességet.
- Nem iszok mást csak vizet vagy kávét édesítővel. Nagyon sok vizet meg tudok inni, napi 3-4 litert is.
- Nem eszek este 6 után és kevés adagokat fogyasztok.
- Sok saláta, gyümölcs van most az étrendemben.
- A gyerekem maradékait nem eszem meg.
Ami belefér nálam, az a fagyi, de csak gyümölcsfagyi, abban kevesebb kalória van.
Mozgás? Eddig nem volt sok. Annyi, hogy mindenhová biciklivel járunk vagy gyalog. Most elkezdtem felüléseket és lábemelgetéseket csinálni.
Jövő héten Zumba fitnessre megyek, ha tetszik eljárok heti egyszer.
4 éve aerobikra jártam heti 2-szer és minden nap tekertem 10 km-t is. Ezek most nem valósulnak meg, de talán így is elérem végre azt a 65 kg-ot és meg leszek akkor elégedve.
Eredményem is van már, mert ma reggel 72,5 kg-ot mértem. Az a célom, hogy 65 kg legyek.
Sziasztok!Örülök hogy ennyien vagyunk,mármint nem annak hogy ennyien szenvedünk a zavaró súlyfeleslegtől,hisz azt gondolom hogyha valakit csak két kiló zavar az is tud lelket romboló lenni!
Szóval már nagyon rosszul érzem magam a bőrömben.
Most már 2napja én is pötyire váltottam a kávéba.
Én esténként megiszok egy mályva teát,csak kúra szerűen,segít kipucolni a mérgektől.
Megpróbálom én is a gyerekek maradékát nem megenni.
Több gyümölcsöt és zöldséget eszek(hál égnek van saját kert).
Megpróbálok minimális kenyeret enni.
A mozgással még hadilábon állok,a gyerekek mellett nehéz,dolgozok,kapálok,mosok főzök takarítok,este úgy esek be az ágyba.De ez az erőtlenség és lustaság,szerintem köszönhető a súlyfeleslegnek is.A lábaim is sokat fálynak és néha úgy érzem magam mint egy mami.Itt az ideje hogy összeszedjem magam.Ti hogy vagytok ezzel?
Újra én vagyok, tegnap 20:29-es,
Azt elhiszem hogy estére alig állsz a lábadon, nekem is megvan a háztartás, és 3 gyerek, kertem nincs, de elég így is böven ahhoz, hogy eddig úgy éreztem nem birok még futni vagy sportolni. Hogy tudatosabban ettem kávét keserün, minimális édességet, és ne megenni a maradékot,nekem csak arra jó, hogy ne hízzak tovább, de fogyni az nem elég. Igaz nem könnyü beosztani de délelöttönként most elkezdtem termbe járni. Igy nem olyan fárasztó, és jobban belefér amikor a nagyobbak oviban vannak.Egyszerüen most már muszály idöt szakítanom magamra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!