Hogy lehet lefogyni a lehető leggyorsabban? (sürgős)
Sziasztok :) Cserne Eszter vagyok. 12 éves 75 kg :( A következő tanítási évemet másik suliban kezdem. Szeretnék addigra nem kövér disznónak lenni. Célom - 10 vagy akár -20 kg fogyás. Bárhogyan is próbálkozok nem megy... Tippeket kérnék, de ha van egy rendes ember akkor napirendet...
Nekem ez nagyon fontos lenne.
Egy nyaram van rá.
és nagyon köszi mindenkinek aki ír
Na nézzük akkor az edzést. Az úszáshoz nem tudok hozzászólni se, szóval koncentráljunk a biciklizésre.
Mi kell ahhoz, hogy igazán jó biciklis legyél?
1. 1 bicikli (minimum monti)
2. 1 szobabicikli (lehetőleg mágnesfékes)
Szerintem montid tuti van, viszont ha ezt akarod követni akkor mindenképp kell egy szobabicikli is.
Távolságot időt nem fogok sehova se írni mivel nem ismerlek és nem tudom milyen az állóképességed. Jó tudni, hogy a biciklizés alapjáraton csapatsport, de lehet egyedül is nevezni. Ahhoz, hogy egyedül nekivágj egy versenynek igen felkészültnek kell lenned. A taktikát hagyjuk csak az egyszemélyes edzést fogom elmondani.
Mi a cél elsőnek?
- tudj sprintelni
- letudj tekerni simán egy versenytávot
- fel tudj menni bármilyen hegyre tűrhető tempóval
Kültéri edzés jó időre (csapadék nélkülire tehát a hideg nem kifogás öltözz fel):
- bemelegítés
- váltott tempó (x táv sprint x táv laza tekerés)
- könnyed tekerés
- "hegymászás" gyakorlása (állj fel az ülésről, jó mélyeket lélegezz légy dinamikus de ne gyors! legjobb ha van egy hegy a közelbe :D ha nincs akkor is gyakorolj. Amíg ezt csinálod egy pillanatra se ülj vissza az ülésre)
- könnyed tekerés
- váltott tempó
- levezetés
Beltéri edzés:
Itt nincs lehetőséged a hegymászást gyakorolni így ezt ki kell hagyni (legalábbis baromi drága keró kéne hozzá, mert a sz4rok eltörnek még 60kg-os ember alatt is)
- bemelegítés
- váltott tempó
- könnyed tekerés
- váltott tempó
- könnyed tekerés
- megfeszített kissé gyors tempó minél tovább
- levezetés
A benti edzésed mindig legyen hosszabb mint a kinti mert nem olyan hatásos.
Remélem semmit sem hagytam ki, ezek az alapok. Heti 5x edzésed legyen, pl.:
hétfő
kedd
szerda (pihi)
csüt
péntek
szombat
vasnap (pihi)
Az időjárás függvénye legyen, hogy kint vagy bent tekerj. Nyugodtan változtass a terven szabsz személyre de az intenzitásra figyelj. Ha nem megy elsőre végig az egész ne csüggedj, majd menni fog. Akkor volt jó az edzésed ha amikor leszálsz a bicikliről baromira be legyen "durranva" a combod. Minél nagyobb edzés után annál jobb.
Ha ezt a tervet követed akkor és jól elnyújtod a távot akkor szép vékony, de baromi erős combjaid lesznek.
Bocs, hogy úszásba nem tudok segíteni, de magam sem tudok úszni, olyan vagyok mint egy kalapács bedobnak a vízbe azt elsüllyedek.
Okés :)
De van egy is bökkenő:
1. nincs hegy a közelben :(
2. Hogy beszéljem rá a szobabiciklire a szüleim?
Amúgy a kinti az menni fog :D Legalább is megpróbálom.
Nálunk sincs hegy, ez ne fogjon vissza. A technika attól ugyan :)
Ez bizony fontos lenne, szóval mondd, hogy kezdeni szeretnél valamit magaddal amihez mindenképp kell egy szobabicikli. Ha látják rajtad, hogy most nyáron végig betartod az edzést úgy is vesznek egyet. Vagy kérj egyet szülinap/névnapodra vagy nem tudom milyen esemény jön legelsőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!