Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A biciklizésnél mi számít, az...

A biciklizésnél mi számít, az idő, a tempó, vagy a nehézségi fok?

Figyelt kérdés
Most jöttem haza, kb. 10 km-t bicikliztem 65-70 perc alatt. Nem saját akaratom által, de úgy el volt tekerve a szabályozó, hogy iszonyatosan nehéz volt tekerni, hiába gyorsítottam nagy nehézségek árán a tekerést, alig haladt a bicaj. Nagyon elfáradtam, kb. mintha intenzíven tornáztam volna. Ez kevés mozgás egy napra? Gondolkodtam még egy 40 perces tornán, de szerintem meghalnék.
2011. jún. 20. 17:38
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
holnap megpróbálok ráhúzni még egy félórát, hátha összejön a 15-8 km.
2011. jún. 20. 17:56
 12/21 A kérdező kommentje:
nem direkt. délután fél 2kor sikerült felébrednem tegnap esti-éjjeli családi program miatt, még az ebéden sem vagyok túl. nyugodj meg, meglesz az 1000 kalória, és le fogok fogyni ;)
2011. jún. 20. 17:58
 13/21 anonim ***** válasza:
tudtommal a pulzus a leglényegesebb, mivel nemtudom hl kitudod számolni hogy mennyi a zsírégető tartományba eső rész.
2011. jún. 20. 18:05
 14/21 A kérdező kommentje:
köszönöm! :)
2011. jún. 20. 18:06
 15/21 anonim ***** válasza:

10 km 65-70 perc alatt?! Na neeee,elsőnek van igaza,ez rohadt kevés. 10 km-t 70 perc alatt le tudok futni.

Legerősebb fokozatra van állítva a váltóm,és mégis le tudok tekerni 25 km-t egy óra alatt.

Csodálkozol,hogy nincs erőd 400 kcal után? Szerintem állíts össze egy rendes étrend megfelelő mozgással.

16/L

2011. jún. 20. 19:51
 16/21 anonim ***** válasza:

Csak a pulzus számít.

Így lehet megoldani, hogy edzettségtől, állapottól, mindentől függetlenül tényleg hatékonyan dolgozzál.

2011. jún. 20. 20:30
 17/21 A kérdező kommentje:
kedves 16 éves. gondolom, azt nem olvastad, hogy ma volt az első napom hosszú évek után.
2011. jún. 20. 20:36
 18/21 A kérdező kommentje:
és gondolom azt sem, hogy miért ettem a bicikliig 400 kalóriát.
2011. jún. 20. 20:36
 19/21 anonim ***** válasza:
Még egyszer leírom, rohadtul nem a kilóméter számit, akár 5 kilómétert is letekerhetsz 2óra alatt ha a pulzusod úgy van. Ha ezerrel tekersz, akkor kiesel az aerob tartományból, mert apulzusod rohadt magas lesz, és az már nem zsírégetés. a lényleg, hogy minimum fél órát tekerj. Persze idővel jobb lesz az állóképességed, és többet is lefogsz tudni tekerni ennyi idő alatt, de akkorsem ez számit. az első részt nem neked szántam kérdező, hanem akik itt úristeneznek hogy csak ennyit tekertél.
2011. jún. 20. 21:50
 20/21 anonim ***** válasza:

na, a 75 éves anyám is gyorsabban teker nálad...

ez fóf_sz. 10 kilóméter egy óra alatt semmi. egy óra sétálás fárasztóbb, mert a bicikli, mint olyan, arra lett kitalálva, hogy energiát spórolva lehessen gyorsabban mozogni.

bringásfutár koromban kiszámoltam, hogy 21 km/h volt az átlagsebességem, és ebben az is bennevolt, amikor álltam, várakoztam mert felvettem a küldeményt. mindez hetente 5x 8 órában. és még élek.

2011. jún. 21. 00:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!