Testzsirmero merleget van ertelme venni?
Elromlott a digitalis merlegem, cserelnem. Semmi extrara nem vagyom, 4 evet kibirt egy 2500 forintos digitalis merleg, ez is fizikai rahatas miatt ment tonkre, nem magatol. (A fiam jatszott vele.)
3-4 ezer forintos arketegoriat neztem es talaltam ebben egy testzsirmeroset 2 ev garanciaval, a sima digitalis is szinte ennyibe kerul, de azokbol csak egy ev garis van.
Van ertelme megvenni a testzsirmeroset, ha a garanciat nem vesszuk figyelembe, vagy teljesen ertelmetlen eredmenyt ad?
Ne foglalkozz vele, mert nem mér testzsírt, ez egy átb@szás.
BMI -t számol ki neked, az adataidból és a súlyodból.
Parasztvakítás.
Testösszetétel analízist csináltathatsz pár helyen (magánorvosi rendelők, fogyasztószalonok) 1500-2000 forint körül van és megközelítőleg pontos eredményt ad.
Testzsírmérésre a legpontosabb eszköz:
Ne kérdezd, magyarországon hol lehet kapni, mert ez az ország egy vicc, csoda hogy ismerik a számítógépet és az automobilt, de kb,. ennyi...
Koszonom a valaszokat. Akkor ezt a testzsirmeros merleget hanyagolom, jo lesz a sima digitalis is.
Csak tenyleg azert gondolkodtam el rajta, mert szinte ugyanannyiba kerul.
Regebben olvastam, hogy patikaban is lehet testzsirt meretni. Mar nem emlekszem, hogy melyik patikahalozat volt, de ilyen normal gep volt, ilyesmi: [link]
Ez is jo?
Mert ott a patikaban ingyenes volt. Csak arra kell rajonnom, hogy melyik halozat volt, talan gyongy patika. De nem biztos...
Egy kerdes a redomereses modszerrel.
Ez az eszkoz is jo? [link]
Mert ez filleres tetel. Sokat nem aldoznek ra, tenyleg csak kivancsi vagyok inkabb, mert vekony vagyok (tulsagosan is). Hirtelen fogytam vekonyrol sovanyra (akaratomon kivul) es a borom nem igazan tudta kovetni a valtozast. Most elkezdtem enyhen erositeni, hogy megprobaljam kitolteni a boromet.
Viszont ezzel a meregetos modszert konnyu rosszul csinalni?
Mire kell figyelni? Tehat OK, hogy probalom megfogni a redoket, de megis mennyire? Mert ha kicsit maskepp, vagy picivel mashol fogom, akkor mar mast merek es mas is az eredmeny?
TEhat van ertelme ezzel egyedul kiserleteznem?
Azert emeltem ki, mert az utolso kommentemben kerdeztem meg a testzsirmeresrol, hatha visszaneztek igy es tudtok nekem valaszolni.
Koszonom elore is!
A patikai csak kézen (2 ponton) mér, így nem halad át az egész testen.
4 ponton kell mérnie, hogy alsó-felső test is mérve legyen.
Hasonló gépen mérettem már többször is, és elég jó adatokat kaptam.
Ezt onnan tudom, hogy a BMI -m nagyon magas lenne, mivel nagy az izomtömegem, de a mérés szerint 12% testzsír volt legutóbb 102 kg. testsúlynál.
Erre egy "testzsír mérő" mérleg 30 fölötti értéket ad :-)))
Kalipperes mérés:
Ha túl sok még a testzsírod, elképzelhető, hogy nem is fér be a kalipper két szára közé.
Így nem tudod pontosan megmérni, viszont abban biztos lehetsz, hogy fogynod kell.
A (géppel mért) 12 % -omnál a combon 1 cm alatt van az összecsíphető bőr.
Nőknél a comb, fenék általában zsírosabb, ezért van nekik külön mérési módszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!