Hogyan lehet kiszámolni az elégetett kalóriát óra nélkül? Lehet egyáltalán? Van erre vmi képlet? (gugliban keresgéltem, de nem találtam)
hát pedig kcal/idő számlálóval a legkönnyebb
vagy megnézed a google-ben kb.
mit mér az óra? miből számolja ki az értékeket? pulzus. az pedig összefügg erősen az edzésintenzitással. az befolyásolja leginkább az elégetett kalóriákat.
egyébként ha 1500-2000 kalória között maradsz egy nap, akkor sok baj nem lehet, hacsak nem 54 kilóról indulsz lefele, mert akkor inkább 1000 köré kéne belőni...
Pontosan nem lehet kiszámolni, max belőni a bevitt mennyiséget.
Függ:
- a nemedtől
- az életkorodtól
- a testtömegedtől
- a testzsírszázalékodtól
- az erőnlétedtől
- az edzésen kívül mit csináltál
- egyáltalán milyen idegállapotban vagy (igen ez is számít)
- a pulzustól
- a terheléstől
- stb...
Amúgy meg bix leírta.
Én is kérdeznék, bocs :)
Fruits, az idegállapot hogyan befolyásol?
Köszi a válaszokat!
Az idegállapotos dolgot én is olvastam, meg ilyeneket, hogy mennyire vagy fáradt, előző nap miket csináltál...
Amúgy ha olyan gépen "edzek", ami számolja az elégetett kalóriát, az mennyire pontos?
Csak egy pár példa, hogyan befolyásolhatja az idegállapot a kcal felhasználást:
- ha valaki ideges vagy épp túl nyugodt változik a pulzusszáma/vérnyomása
- ha edzés közbe nem vagy teljesen ráhangolódva az edzésre mert stresszelsz akkor a gyakorlatok közti pihenőidőt is hamarabb elfelejted
- ilyenkor könnyeben veszel vissza a tempóból futásnál
- stb...
Ha belegondolunk ezek mind fontosak az edzés szempontjából, és a legkisebb eltérés az edzéstől is változtathatja azt, hogy mennyi kcalra van szükségünk. Pont ezért mondtam, hogy nem kell pontosan kiszámolni elég nagyjából belőni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!