Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Futás közben miért kezd az...

Futás közben miért kezd az oldalamba szúrni?

Figyelt kérdés
2-3 perc futás után eszeveszettül feszül,szúr az oldal( a mellkasom alatti rész enm tudom hol. nameg most,hogy hozzáérek nagyon fáj. mit tegyek azellen,hogy en fájjon? már bekentem izomnyugtató kenőccsel..
2011. jún. 15. 18:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Erre azt mondják, hogy rosszul veszed a levegőt,de nem tudom mennyi igazság van benne...próbálj meg egyenletesen lélegezni, hátha az segít.
2011. jún. 15. 18:52
 2/6 anonim ***** válasza:
rosszul veszed a levegőt
2011. jún. 15. 18:52
 3/6 anonim ***** válasza:
rosszul veszed a levegőt. orron be, szájon ki. és ne kapkodva, hanem ütemesen.
2011. jún. 15. 19:11
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

"Az embereknek a bal oldalukon van egy szerve, ami a lép. A lép raktározza a vért. Amikor futunk, s közben beszélünk; nem tudjuk rendesen venni a levegőt; vagy éppen csak sétálunk ez a vért raktározó lép kiürül és nem tudja a testet elég vérrel ellátni, ezért szúr az ember oldala. Az egyenletes terheléssel ez megelőzhető. Nekem az a légzéstechnika vált be, hogy az elején négy lépésen keresztül veszem a levegőt, majd négy lépésen keresztül fújom ki. Ahogy fáradsz, ez sűríthető, sőt, ha már megerősödik az állóképességed, akkor indulhatsz ötről is. Kapcsolódva az előző hozzászólóhoz; valóban az orron be, szájon ki légzéstechnika a megfelelő."

"Arra is figyelj oda, hogy ne kezdj el hirtelen sprintelni, hanem elősször séta, majd kocogás, utána futás.

Nekem ezek segítettek."

"Még azt hozzá tenném hogy a szúrás lehet amiatt is(szabályos légzésnél is) hogy általában ha már túl intenzíven veszed a levegőt, a rekesz meg bordaközi izmok mellett, már a másodlagos légzőizmokat is terheled jobban, szóval a mellizmot, hasfalat. De rendszeres terhelésnél tényleg "megerősödnek" :)"

http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek__..

2011. jún. 15. 19:24
 5/6 anonim ***** válasza:
ja a rossz levegővétel. normál tempóban elvileg belégzés és kilégzés alatt is 3 kell lépni. 15L
2011. jún. 15. 21:10
 6/6 anonim válasza:
és ha nem egyedül futsz, arra is figyelj szeintem hogy ne beszélj futés közben.. én akár egy mondatot elmondok, és beszúr az oldalam. csak ritmusosan 3 lépés alatt belélegzel, 2 alatt ki :)
2011. jún. 15. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!