Rántotta vajon megsütve? Így kevésbé hizlaló?
Diéta alatt is megeszünk naponta 2 ezer kalóriát .
Most nehogy abból csinálj gondot ,hogy a vajadban mondjuk 90 kalória van ,az olajban meg csak 80. Az a 10 kalória különbség nem oszt nem szoroz a 2000 mellett.
Olaj nélkül főtt tojás íze lesz a rántottádnak, még teflonban is. Ez egy. A zsírban oldódó vitaminok felszívódásához pedig kell az olaj, ez kettő.
1 evőkanál olajtól senki nem fog elhízni, és kevésbé fogyni nem.
Az olívaolaj szerintem is drága, van, aki "csak" a 400 Ft-os olajat engedheti meg magának, még ha ez itt egyesek számára elképzelhetetlen, akkor is.
Borzalmas íze viszont nincs, én nem érzem a különbséget, csak az illatában, de ha már megsült a rántotta, abban sem. Extra szűzzel viszont nem lehet sütni, erre figyelj.
Amúgy az olívaolaj is ugyanúgy hízlal, a kalóriatartalma kb. ugyanannyi. Döntsd el, hogy neked megéri-e, telik-e rá.
Mondjuk én a rántotta mellé nem ennék még csirkét is, azt tedd el délre. Egyél hozzá egy tál zöldséget vagy salátát. Gondolom, nem akarsz naponta 3 adag csirkét enni (az - bárki bármit mond - nagyon egészségtelen lenne), akkor viszont oszd be a kaját, mert estére éhen halsz, ha mident megeszel reggel.
Szerintem nem nagyon illenek össze, de ha szereted... :)
Én egyébként olaj nélkül csinálom a rántottát, jól megsütöm, mindenki hülyének néz, de én így szeretem. :D Próbáld ki, kicsit száraz, de szerintem finom.
Hogy hizlaló-e? A tojás 75 kcal, egy evőkanál olaj 90.
bocs az off-ért
extra sz olivával miért nem lehet sütni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!