Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez mennyi kcal, és egy marék...

Ez mennyi kcal, és egy marék hány gramm?

Figyelt kérdés

Próbálok odafigyelni magamra, ami persze nem csak a kcal számlálgatást jelenti. Mindig megnézem, mi mennyi kcal lehet, de sokszor elakadok, hátha tudtok segíteni. Plusz a mennyiségekkel se vagyok tisztában.

Pl.: hány gramm lehet egy marék földimogyoró? Mennyi kcal a tejszínes, baconos (nagyon kevés baconnel) tészta? Egy pici szelet süti? És ilyesmik:-) Jó lenne ezeket összeszedni életszerűbben, mint a neten fellelhető kcal táblázatok.

2011. jún. 8. 13:18
 1/8 bix ***** válasza:
34%

te se gondolod ezt komolyan remélem. szerezz egy konyhai mérleget és számold ki amit tudsz.

az egy marék az kinek a marka? a tiéd az enyém vagy a haveromé aki kőműves? az övébe szerintem vagy három kiló belefér:D

szokd meg. úgy főzöl hogy a hozzávalókat leméred és a végén összeadod. ennyi. tejszínes baconos tészta meg süti fogyónál? a tészta eleve felejtős főleg a fehérlisztes változatok de a többit se kéne nagy mennyiségben erőltetni... a sütire meg had ne mondjak semmit. milyen süti? van pár fajta, és kövezz meg de még ha tudnám az összes süteményféle ch tartalmát akkor se lenne jó, mert ki tudja hogy csinálják ahol te veszed...

életszerűen nem lehet összeszedni, mert már rég fent lenne a neten...

mérleg, számológép...

2011. jún. 8. 14:55
 2/8 A kérdező kommentje:
Abszolút komolyan gondoltam, azt is, hátha már lemérte ezeket. Köszönöm a tanácsokat is, de rendesen fogyok, a sütiből heti 1 van, a tésztából meg kb. havi 1 adag, pont ezért is érdekelt volna. Nincs mérlegem, ismétlem, ezért indítottam a témát, illetve ezért is.
2011. jún. 8. 15:09
 3/8 bix ***** válasza:
34%

csak azt érsd meg hogy lehetetlent kérsz. ahány termék annyi érték és még sokkal több lehetséges érték. a mértékegység a gramm nem a marék az evőkanálnyi stb. ha mindent te csinálsz magadnak (egyetem-meló-barátnő-edzés mellett van időm rá pedig pasi vagyok) akkor tudod mit eszel és mennyit. egy tál tésztát se tudok neked se én se más definiálni mert van egy pár tányér, és nem tudni meddig pakolja az illető:)

további sikeres fogyást, és kitartást, de sajnos így senki nem fog tudni segíteni, mert lehetetlent kérsz:)

2011. jún. 8. 15:35
 4/8 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam hogy pl. XY számolja magának otthon a kcal-t, is ideírja, hogy képzeljétek, ma rántottát ettem, 15 dkg volt, volt benne sajt ez a tudomásom szerint xyz kcal.
2011. jún. 8. 16:13
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező...bocs de neked rendkívül rossz a felfogásod! 1-2 ezer ft egy konyhai mérleg! Az alapanyagok kcal mennyisége meg mind fent van a neten.

Több száz kalória eltérés is lehet két ember ugyan az az étel elkészítése között,ha nincs grammra pontosan lemérve az alapanyag!

2011. jún. 8. 16:21
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem hinném, hogy rossz a felfogásom, egyszerűen jó ötletnek találtam, ha mindenki leírja az ő által elfogyasztott mennyiséget, és annak kcal tartalmát. Pl. ha én kiszámoltam, hogy a földimogyoró, amit megettem, 100 gramm volt, és 400 kcal, plusz a tészta 250 gramm, tejszínnel, 400 kcal, lehet, hogy másnak is segít/ötletet ad. Ennyi.
2011. jún. 8. 17:32
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
És mivel számoltad ki? Csak is mérleggel lehet!
2011. jún. 8. 17:45
 8/8 A kérdező kommentje:
Mérleggel, de az előbbi csak egy példa volt.
2011. jún. 9. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!