Hogyan állítsam be a "kalóriaadagom"?
Most szeretnék elkezdeni fogyni,eddig is megpróbáltam már, sosem sikerült,volt,h lement 15-20,akkor később csak azt vettem észre h visszajött a duplája.Ezt legalább 2x eljátszottam, és már belefáradtam.
Nem kevés súlyból kéne lefogynom,de egy ilyen utolsó esélyként megint bele szeretnék vágni.
Mozgás az meglesz minden nap ,itthon vannak kazetták,régen is napi 1 óra mindig megvolt, azóta van sz.bicikli,taposó,és a leg magic is.
Egy kérdésem lenne, mert mindig mondják,h 1300 kalóriánál ne egyél többet,meg stb.
Annyira nem értek ehhez a számoláshoz,meg ilyen fakszni kajákat nem is tudok megvenni.
Régebben elmebeteg módon akartam fogyni,valószínű emiatt is jött vissza, hiszen alig ettem.
Most normálisan szertném elkezdeni kérdezni szeretném,h úgy lehetséges-e, hogy reggelire ennék pelyheket tejjel, néha kenyeret tejjel.
Ebédre meg hát mivel nem egyedül lakunk ugye, anya amit főz abból normális adagot.
Ez a probléma,h nem várhatom el, meg nincs is pénzem h külön főzögessünk itthon.
6után meg semmit nagyon.
Elég lehet ez így?,hogy ne is legyen túl kevés, mint annó, de ne is legyen sok.
Ha meg nem elég, hogy tudom számolni a kalóriákat?
Azt mondják,h olat egyek amiben soka fehérje,de kevés a zsír,de közben ilyen nem sok van a tojáson kívül.
Nincs valaki akinek nagy súlyból sikerült már lefogynia tartósan?
Köszönöm előre is
Igen egyből ez a következtetés,h sokat ettem.
De az aki telezabálja magát éjjel-nappal és egy dekát sem hízik,annál semmi nem baj.
Mindenki dicséri ,h de gyönyörű,de csinos,és semmit nem tesz az ügyben,csak úgy ilyen.
Nah mindegy, nem eszem sokat, nálam inkább a mozgás hiánya a gond,amikor elkezdem a fogyót,akkor rendesen mozgok, nem eszek semmit,ez visszájára fordult.
Ezért kérdem,h mit tehetnék most.
reggelre a pehely legyen sima natur zabpehely( 1kg ami nagyon nagyon sokáig elég 200 ft a lidl, aldiban)
joghurt, kefír egy pohárral 50-60 ft elég a sima sajátmrákás, pl tescoba 41 ft:)
zöldségekbe most a karfiol, kígyóuborka, salára, répa, borsó, paradicsom olcsó
gyümölcsbe meggy, cseresznye, eper
ezeket még eheted reggeli mellé, vagy tízórainak, uzsinak
az ebéd jó egy normál adagot egyél belőle, próbáld mondani anyukádnak hogy idényzöldségekből, gyümölcsökből főzzön, pl meggyleves, spenótfőzelék főtt tojással, petrezselymes újkrumpli, tökfőzelék, sóskamártás
főtt tojás, husit nem kell rántani bő olajban, párolva, sütőzacskóba is nagyon nagyn finom, fűszerekkel variáljatok
estére is mehet gyümölcs, tojás, zöldség, joghurt, kefír
igazából nem kell ide huu de szuper, drága kaják, ha már arra figyelsz hogy ne zsríban és cukorban csurogjon minden és persze az adagokat is betartod akkor nincs gond
mellette mozogjál, csoki, üdítő, chips, keksz, sütiket felejsd el, ha édesre vágysz gyümölcsöt túróval, joghurttal kikeverve, mézes, lekváros piritós tejjel, gyümölcsturmix, zabkása, étcsoki, gyümölcsös piskóták, túró, joghurttorta
ez egy életmódváltás, vagyis törekedj a természetes felhasználásra, minden ami a természteben terem az jó
pl sültkrumpli mesterséges, főtt krumpli jó
cukros kekszek nem jók, de ha zabpehelyből te készíted gyümölcsel, mézzel, és hozzá iszol egy pohár tejet már jó
Köszönöm a válaszokat.
Nem dehogyis nem vettem bántónak.
Igen én is erre gondoltam, h főleg a főtt kaja az amin nagyon nem tudok változtatni,hisz ami itthon van ebéd.
De reggelin és a többin mind tudok.
A hosszú válaszolónak köszönöm a tippeket.
Imádom a gyümölcsöket, de arra is mondják,h tele van cukorral :S
Még mindig második vagyok, akkor én is kicsit félreértettelek:) de oké, hogy akkor nincs baj. Megpróbálok én is kicsit segíteni.
Reggelire menjen mindenképp egy kis szénhidrát, hogy át tudd vészelni a napot. Lehet ez magos kifli, magas zsömle, abonett, pászka, lényeg hogy hozzá menjen nagyon sok zöldség, amit szeretsz, mellé csirkemell sonka, jobb minőségű virsli, túró, kefír, főtt tojás, úgy válogasd össze, hogy a te szád ízének megfeleljen. Tízóraira jó a joghurt egy kis gyümölccsel, ha kevésbé vagy éhes akkor gyümölcslé (ne az agyon cukrozott). Ebéd akkor rendesen, ami van, csak kisebb adag. Esetleg ha nagyon zsíros, cukros van, akkor hagyd ki a köretet, és egyél mellé zöldséget, vagy csinálj magadnak helyette salátát (azt is lehet laktatóra, táplálóra, pl. saláta levelek, retek, tonhal, feta sajt, paradicsom, répa, főtt tojás, csak a képzeleted szabhat neki határt). Uzsonnára ehetsz gyümölcsöt, répát, egy kis korpás keksszel, kefírt, joghurtot. Nagyon finom, ha túrót, natúr joghurtot és cseresznyét összekeversz, raksz rá fahéjat, esetleg egy kis édesítőszert, édességnek sem utolsó. Vacsira szerintem a legjobb ha fehérjét eszel zöldséggel, szóval a gyümölcsöket, kenyeret hanyagolod, de nem kötelező:) legjobb mondjuk a túró zöldséggel, tonhallal/csirkemell sonkával. Ehhez még 2naponta 30-40perc futás, és szerintem eléred a célod. Sok sikert!
Köszönöm szépen a válaszokat!!!
Sok jó ötletet adtatok,olyan ételeket amiket eddig nem is tudtam,h hogy lehetne variálni.
Tudom,h a futás a legjobb,de nem is szeretem meg,belvárosban amúgy sincs olyan önbizalmam,h elkezdjek futni.
Még amíg ennyi a súlyfölösleg, inkább itthon próbálom :)
Régebben sokat tornáztam kazettákra, főleg Norbira, de már az ugrálósokat nem nagyon tudom csinálni, a sarkam miatt.
Ezeket a gépeket akarom használni amit írtam,meg hasazni, meg leszedni vmi alakformáló cd-t.
Egyébként mikor még annó fogytam,akkor mindenhonnan tényleg szépen elkezdtem fogyni,kivéve a karomból.
Az is elfog múlni idővel? Mert nagyon csúnya,h úgy lóg rajta a háj??
Köszönöm mégegyszer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!