Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 11 éves húgom 83kg, mit...

11 éves húgom 83kg, mit ajánlatok hogy könnyen tudjon fogyni?

Figyelt kérdés
Ez nagyon sok, tudom én is. Elsősorban testmozgás érdekelne, nem nagyon terhelő, mivel a súlya miatt már megy tökre a jobb térd és bokaízülete. Nagyon sajnálom, csúfolják is, szigorú diétát tart, nagyon akaratos lány, de én mint 'nagy-testvér' felelősséget érzek, hogy segítsek neki. Tornagyakorlatokat is csinált, de egyedül nincs annyi kitartása, majd nyári szünetbe én is csinálom vele. Előre is köszönöm!
2011. máj. 30. 20:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Úszás! Nagyon jól fogyaszt, mégsem terheli az ízületeket.
2011. máj. 30. 20:22
 2/14 anonim válasza:

Norbi Kick-box, szerintem hasznos, és nem túl megterhelő. Persze csak akkor érdemes csinálni, ha közben elég komoly diétát tud tartani. jópár éve 15 kg-ot fogytam így 3 hó alatt...megint kéne csinálnom

Sok sikert!

2011. máj. 30. 20:22
 3/14 anonim ***** válasza:
Nagyon jó, hogy ilyen klassz testvére van!:) fektessetek hangsúlyt az étrendjére is, vigyázzatok rá, hogy fogyókúra ide v oda, azért eleget egyen. Ilyenkor nyáron jó móka lehet kirándulni, menjetek együtt bicajozni, görkorizni, nagyokat sétálni a szabadan, amit szeret. Esetleg beiratkozhattok együtt valami táncra is, aerobik, zumba, jazzbalett. Ha már kicsit fogyott elmehettek együtt úszni, az is sokat segít.
2011. máj. 30. 20:24
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Itt a jó idő járjatok együtt sokat biciklizni, úszni (az az izületeket sem terheli). de főként az étrend a fontos!
2011. máj. 30. 20:29
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy orvost mindenképpen fel kéne keresni! Ő jobban tudna segíteni kialakítani a megfelelő étkezést és megfelelő mozgást választani. De még az is lehet hogy valami más áll a háttérben (elsősorban betegségre gondolok). Nagyon jól teszed hogy figyelsz a húgodra! De muszáj megkérdeznem hogy a szülők mit csináltak mindez idáig? Mert nem hiszem el hogy nem vették észre hogy a kislányuk már bocsánat de lassan széltében nagyobb mint hosszában! Sajnálom szegény kislányt, egyik ismerősöm hasonló cipőben járt, nála is kiskori elhízás volt, ami ilyenkor még 100%-ban a szülők hibája. Ő mesélte hogy gyerekkorából nagyrészt csak a csúfolódások maradtak meg :(
2011. máj. 30. 20:29
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. :) Anyuék úgy gondolták, hogy had egyen, nem sajnálják tőle, aztán ahogy teltek az évek, úgy eszméltek rá, hogy kétszer annyit megeszik egy nap, mint ők ketten, most meg szegénykém, ő van piszkálva, hogy minek eszik ennyit. Nálam is ez volt a helyzet, nekem is magamnak kellett ráeszmélnem, hogy ez így nem jó, és sikerült leadnom, mozgással, az ételt soha nem vonnám meg magamtól.
2011. máj. 30. 20:37
 7/14 anonim válasza:
100%
Ez már orvosi eset, nem a mozgás meg diétázgatás szintje. Vigyétek sürgősen orvoshoz mielőtt komolyabb baja lesz.
2011. máj. 30. 20:38
 8/14 A kérdező kommentje:
A háziorvos csak annyit mondott, hogy próbáljon meg fogyni, vagy cukorbeteg lesz belőle.
2011. máj. 30. 20:42
 9/14 anonim ***** válasza:
90%

Gratulálok anyádéknak!!!

A lányuknak végül is csak 20 évvel rövidítették meg az életét, nem beszélve arról, minek teszik ki még a későbbiekben.

Nem lehet ész nélkül, netes tanácsok alapján elkezdeni fogyózni.

Azért írom, mert én is ennyi idősen kezdtem el koplalni, és itt rontottam el.

Gyorsan lement 10 kg, abbahagytam a koplalást, visszajött 15. Megint fogyókúra, megint vissza még több.

Az lett a vége, hogy 20 éves koromra úgy lelassult az anyagcserém, hogy életem végéig diétáznom kell, hogy már ne hízzak tovább!!

Kérjetek beutalót a gyerekorvostól vagy a háziorvostól dietetikushoz, aki elmondja, mit hogy, és mennyit egyen, mennyit mozogjon, hogy meginduljon a fogyás, de ne lassuljon le az anyagcsere.

Egy gyerek diétáztatása soha nem olyan, mint egy felnőtté, most kezdenek ébredezni a hormonjai, egy éltere szóló kárt okozhat egy rossz étrenddel.

A nyár ideális ilyen szempontból, mire kezdődik a suli, addigra sokat fogyhat.

Egy biztos, és százötven százalék: a mozgás nem okoz kárt! Eleinte séta, jó sokat, naponta kétszer is, vagy többször.

Tollaslabda, úszás, focizás, kosarazás. Ha érzi, hogy fáj a lába, vagy pirosodik az arca, nem bírja tovább, pihenjetek.

Hamarosan erősödik a szíve, és megy le egy kis felesleg, egyre könnyebb lesz megmoccanni.

Közösen tudtok tornázni otthon is, vagy egy rakat dvd, le is lehet tölteni, de még a youtube-on is van fenn ezerféle.

Táncoljatok a kedvenc számaitokra, menjetek mindenhová biciklivel, gyalog, túrázzatok, járjatok össze haverokkal kosarazni, sportolni, és a húgod azt is felejtse el a nyárra, hogy a tévé és a számítógép létezik.

Amit még feltétlen hagyjon el, és semmi gondot nem fog okozni, az a mindenféle üdítő, helyette tökéletes a víz. Nincs nasi, csipsz, csoki, két étkezés és főleg tévézés közben nassolás sincs!!

Ha eddig tényleg sokat evett, már ennyi is elég lehet, hogy szeptemberre 15 kilót le tudjon adni.

Sok időt tölthettek együtt, sok jó programmal, ez lehet akár élete legszebb nyara is. :D

2011. máj. 30. 20:51
 10/14 anonim ***** válasza:
Vigyétek dokihoz, a komoyl diétát amik a neten terjengenek nem ajánlom! Még egy 16 évesnek sem, nem hogy egy 11 évesnek, aki teljesen a feljődés előtt áll! A túlzott diétával egy életre hazavágja a bőrét, haját és az egészségét. Egy orvos segítsége lenne a legjobb!
2011. máj. 30. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!