Melyik mozgás a hatásosabb?
A 40 perc monoton biciklizés a pulzus zsírégető tartományában
vagy
25 perc intervallum biciklizés?
Kíváncsi vagyok mások véleményére. Mindenki isteníti a 40 perc kardió-t, tényleg annyira hatásos? (amúgy nekem már van tapasztalatom, de kíváncsi vagyok rátok is)
intervallumos!!
a kardió nem éget zsírt, csak az állóképességünket javítja.kalóriát persze éget, de mi nem éget kalóriát?
az éget rögtön ZSÍRT, ami olyan intervallumon megy, ami egyénenként mindenkinél más. de ezt könnyen kitapasztalhatod. ha mozgás közben (akármilyen mozgás) tudsz beszélni akkor nem éget zsírt, ha majd kiköpöd a tüdőd, és nem tudsz beszélni, zsírt égetsz!
Ne haragudj, de neked nem tudok hinni. Te néha akkora baromságokat mondasz, hogy inkább nem fogadom meg, amit írsz..
Esetleg egy tapasztaltabb, hozzáértő személy írna?
10 kg egy év alatt nem nagy teljesítmény, már bocsi.. :/
Nekem 5 hónap alatt ment le ennyi.
És amióta intervallumozok (3. hete) azóta 3 kg ment le. Szóval heti 1...
Kedves első!
Remélem azt vágod hogy saját magadnak mmondtál ellent :D
INTERVALLUMOS EDZÉS VS. KARDIÓ ( egy nagyon jelentőségteljes téma a fitneszben )
Számos gyakorlati megfigyelés is igazolja azt, hogy a nyugodt tempójú kardiózás teljesen hasztalan az intervallumos edzés mellett.
Kezdjük egy egyszerű megfigyeléssel: a legtöbb esetben amikor bemész egy konditerembe a szálkás és erőteljes személyek súlyokat emelnek vagy intervallumos edzést végeznek, ellentétben az elhízott és petyhüdt személyek a futószalagon loholnak, elliptikus trénereken izzadnak vagy épp a biciklin tekernek.
A testzsír égetése NEM arról szól, hogy hány kalóriát égetsz el 40 perc alatt a futószalagon. Igaz az, hogy a tested egy nagyobb százalékú zsírt éget el miközben alacsony intenzitású edzést végzel, azonban még ha 90% zsírt is égettél volna ez ídő alatt, az elégetett ÖSSZkalóriák mennyisége jelentéktelen. A semmi 90%- a még mindig semmi.
A valódi titok a testzsír elégetéséhez abban áll, hogy létrehozz egy olyan metabólikus zavart, amely a konditermen KÍVÜL is égessen kalóriákat. Még egyszer: nem abban rejlik a lényeg, hogy hány kalóriát égetsz a konditeremben, hanem hogy hány kalóriát égetsz a termen kívül.
Az intervallumos edzés egyszerűen annyit jelent, hogy váltasz " munka " és " pihenés " között. Pl. 20 mp gyors futás- 60 mp gyors séta/ kocogás.
Az intervallumos edzés előnyei :
1. Nagyobb energiafelhasználás és ebből származó zsírvesztés.
2. Jobb kardióvaszkuláris kondició és jobb fitnesz- kondició.
Utolsó: neked még jobban köszi a választ :)
Fél éve váltottam életmódot, addig csak 40 perc kardióztam. Havonta fogytam kb 2 kg-t.. 118-ról indultam.. Baromi kevés!
Most egy hét alatt fogytam 1 kg-t :) (amióta intervallumozok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!