Ha a tojást hőkezeljük, akkor nem csökken a fehérjetartalma?
Figyelt kérdés
Azért godoltam, mert a hő hatására (sütés, főzés), a fehérje kicsapódik. Ezzel nem csökken a fehérjetartalom? Nem értek ezekhez, csak felmerült benne a kérdés.2011. máj. 26. 16:07
1/7 A kérdező kommentje:
Egy filmben láttam is, hogy a testépítő nyers tojást rakott a turmixba és úgy itta.
2011. máj. 26. 16:07
2/7 °:Amigo:° válasza:
A film!
A tojásból a fehérje nyersen nem hasznosul.
A húst is megsütjük, nem ?!
3/7 anonim válasza:
Nyersen nem ajánlott a szalmonella fertőzés magas veszélye miatt, de úgy is hasznosul a fehérje. A hőkezelt tojásban is ugyanannyi a protein mint a nem kezeltben.
4/7 anonim válasza:
Hova csapódik ki? Az űrbe? Néha azért gondolkodni is kéne.
5/7 A kérdező kommentje:
Utolsó!!!
Akkor ennek sűrgősen nézzél utána nagyokos, mert csak égeted magad!!!! 7.-es biológia!!!!!!!
2011. máj. 27. 10:43
6/7 anonim válasza:
Nem csökken! Sőt még inkább hasznosítani tudja a szervezet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!