Lányok, akik nagyon sokat fogytatok! Hogy állt hozzátok a környezetetek a fogyás után?
170 cm-es 19éves 66 kg-os lány vagyok, 57 kg-ra szeretnék lefogyni. Nem vagyok valami nagyon népszerű az osztályban, mindenkivel jóban vagyok, de mindenkivel meg is tartom a 3lépés távolságot, mert nem szeretem az olyan embereket, mint ők.
Szerintetek az osztályom hogy fog reagálni szeptemberben, hogy duciként láttak utoljára, és akkorra már vékony leszek? Nem fognak csesztetni, hogy "na végre normálisan nézel ki", vagy ilyenek? Nektek milyen tapasztalataitok vannak?
Köszi a válaszokat! :D
Hm... Egészséges életmód. Adok pár tippet. Ha ezeket betartod, akkor sikerülni fog. De nagyon fontos, hogy betartsd. Nem mondom azt, hogy könnyű, mert piszoknehéz, de hidd el, megéri! :-)
Tehát az első és a legfontosabb,a mértékletesség.
Én személy szerint nem eszek, csak szárnyast. Persze, sertést is ehetsz, de ne az legyen a sűrűbb.
Nagyon fontos, hogy tudd, és érezd, hogy mikor elég. Ezt akkor tudod elérni, ha lassan eszel. Velem is előfordul még a mai napig, hogy olyan éhes vagyok, hogy befalom 5 perc alatt az egészet, és utánna, még mindig éhes vagyok.
Na ilyenkor szoktam azt csinálni, hogy várok negyed órát. Ha negyed óra után is éhes vagyok, akkor eszek még egy kicsit. Ha negyed óra után jóllakottan érzem magam, akkor nem eszek már. Na hát elmondanám, hogy 20 esetből 19-szer a második jön be!
Csak akkor egyél, ha éhes vagy. Ha napi 5 ször tervezel étkezést, de amikor neked enned kéne, mert annyi idő van,de te nem vagy éhes, akkor ne egyél! Szinte 100% hogy az amit megeszel, megy is a fenekedre akkor.
A napi minimum 2 liter folyadék elengedhetetlen! A minimum legyen kettő liter. Ne cukros üdítő legyen, hanem víz vagy tea. Én személy szerint teázok. Zöld tea, vagy gyümölcsös. Mikor mi. De most ebben a nagy melegben, csinálok olykor-olykor egy nagy kancsó limonádét (IGAZI CITROMBÓL).
A sport szintén elengedhetetlen. A kardió szintén. Én személy szerint. Utálok futni. Soha nem is mentem. Biciklizni jártam sokat, és sétálni. És igen, ennek is meg lett az eredménye. A futás azoknak való, akik élvezik is. Ha te szeretsz, akkor nosza. :-)
A kardiót otthon is tudod csinálni. Nem kell ahoz kimenni futni.
De nagyon fontos, hogy ha eltervezed, akkor csináld végig. Én pl. Sok gyakorlatot lerajzoltam pálcika emberrel. Igen komplex, nehéz feladatokat is. Aztán mondjuk eltervezem, hogy én holnap hat órakor kardiózni fogok. Felkészülök rá, hogy legyen energiám. Több szénhidrátot eszek aznap, hogy legyen energiám. Aztán kiválasztok a füzetből minimum 3 gyakorlatot. Aztán beállítok egy stoppert, ami méri az időt. És intervallum edzéssel csinálom őket. 4 percig az első mozdulatot. Persze tartok mindem perc után 10 mp szünetet, hogy kicsit kilihegjem magam. Aztán folytatom. Ugye ha minimum 3 gyakorlatom van, könnyű kiszámolni, hogy az minimum 12 perc.
A 12 perc végére szakad rólam a víz, a fejem is vörös. Szóval intenzív! Utánna, beteszem Rubint rékát, és elkezdem az egyik 20 perces vagy 40 perces blokkját. És ezt addig csinálom, amig birom. De minimum 10 percig mindig csinálom. A cél, az hogy addig csináljam, amíg a lábaimat feltudom emelni.
Nagyon nehéz, és akaraterő kell hozzá, de ha megcsinálod ezt hetente minimum! háromszor, akkor szép izmos, formás leszel.
Az étkezésről kicsit bővebben... Ehetsz mindent, de mint mondtam mértékletesen. De én a helyedbe, a nagyobb sikerért egyelőre hanyagolnám a zsíros/habart/rántott/olajos ételeket. Oliva olajat használj, és bőven elég egy teáskanálnyi. Szénhidrátot reggel fogyassz. Estére fehérjét. Olajos magvakat nyugodtan fogyaszthatsz. Napi maximum kettő marékkal. Én néha megeszek még 3 marékkal is. Nem lesz tőle semmi bajod.
Pékárukat én nem eszek. Tk kiflit szoktam vagy zsemlét.
Ha szendvicset csinálsz, ne sajnáld belőle a zöldséget. Én midnig teszek a szendvicsembe felvágottat, sajtot, paradicsomot, paprikát, retket és kígyóubit. Alig fér be a számba, de tuti eltelít, és sokáig nem leszek éhes! :-)
Most hirtelen ennyi. Ha bármi kérdésed van nyugodtan szólj.
Bocsi... hosszú lett.
NAGYON szépen köszönöm!!!
millió plusz egy helyen olvasni ilyen-olyan egészséges életmódról, amire aztán más oldalakra azt írják, hogy nem jó :D
ezért szerettem vna egy olyat, ami már bevált vkinek :P
Én fél év alatt fogytam 159 centihez 60 kilóról 49-re, senki észre nem vette csak a családom, azok meg elkezdtek hizlalni, három hónapig csak tömtek, étvágygerjesztőt raktak az ételeimbe, mert azt akarták hogy dagadt disznó legyek , most 164 centihez 63 kiló vagyok, úgyhogy a fogyásomnak semmi értelme nem volt.
14 l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!