Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az édesítőszer tényleg hízlal?

Az édesítőszer tényleg hízlal?

Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy legalább annyira, mint a cukor. Nem nagyon hiszem el, de kíváncsi vagyok a véleményekre.
2011. máj. 20. 07:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
51%
káros a szervezetre!. hagyd ki!
2011. máj. 20. 07:51
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

nem hizlal annyira, mint a cukor, viszont vigyázni kell vele. Nem szabad ész nélkül, töménytelen mennyiségben használni, mondva "ezt szabad, ez nem hizlal"

Nyilván, ha egy teába teszel sokkal jobb, mint a cukor.

2011. máj. 20. 08:06
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

egyáltalán nem hízlal!!!

aki meg azt írja hogy káros,annak azt üzenem hogy az EGÉSZ ÉLET KÁROS!!

évente elszívott 1 szál cigi sokkal károsabb...

2011. máj. 20. 08:47
 4/15 anonim ***** válasza:
51%
Igen hizlal. Attól leszel kétszáz kilós....
2011. máj. 20. 08:59
 5/15 anonim ***** válasza:

Kalória minimális van benne, de vércukorszint-ingadozást okoz, ami éhséget vált ki (akkor is, ha nemrég ettél) - eszel, hízol.

Keress rá a neten, hogy "édesítő hízlal".

A káros hatásairól meg annyit, hogy ha valaki el tudja kerülni, mert csak pár kilót kell leadnia, kerülje el. Ha valaki 200 kiló, ami veszélyezteti az életét, akkor a kisebb rossz az édesítő.

Nekem "csak" a hajama tette tönkre (3-4 hónap alatt!), több mint 1 év kellett, míg helyrejött. Innentől fogva nekem senki ne mondja, hogy "nem káros". Persze nyilván nem mindegy, ki mit használ, de én is elhittem anno, hogy nem fog ártani.

2011. máj. 20. 08:59
 6/15 anonim ***** válasza:
Miért okozna vércukorszint-ingadozást ha cukorbetegek is fogyaszthatják? :D
2011. máj. 20. 09:11
 7/15 anonim ***** válasza:
Akikről te beszélsz, azok un. inzulinrezistens cukorbetegek. tekintve, hogy az édesítőszerek az inzulinszint inagodzásán keresztül befolyásolják a vércukorszintet, nekik aztán piszkosul mind1, hogy van-e ilyen hatása vagy nincs. De egészséges embernél kicsit máshogy működik:P
2011. máj. 20. 09:15
 8/15 anonim ***** válasza:

8 csepp édesítőszer egy kis mokkás cukornak felel meg. Megnéztem a kalóriatáblázatunkban. Ehhez viszonyíts.

Ezért írtam, hogy ész nélkül azt sem lehet használni

2011. máj. 20. 09:25
 9/15 anonim ***** válasza:
vannak olyan édesítőszerek amiknek van kalória értéke, és vannak olyanok amiknek nincsen. ez az adott diétás vagy cukorbetegek által is fogyasztható stb terméken megtalálod, hogy mennyi a kalóriája. ha az üdítőben pl 0 kalória van, akkor a benne lévő édesítőszer nem kalóriás, nem hízlal. a porban kapható canderel stb cukorpótlók, ugyanannyi kalóriák, mint a rendes cukor (ez is rá van írva) de attól jobb, hogy sokkal kevesebb kell belőlük mindenbe ahhoz hogy ugyan olyan édes legyen a végeredmény. ha mondjuk eddig tettél a teába 50kalória cukrot, mondjuk két evőkanállal, akkor most teszel majd bele 1 kávéskanállal a cukorpótlóból ami negyed annyi kalória kb, de az ize ugyan az.
2011. máj. 20. 10:32
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
én vagy 4 éve többnyire csak édesítőt használok (azért nem viszem túlzásba, kávéba ,teába, ha csinálok sütit abba teszek) nem vagyok tőle éhesebb, nem híztam egy grammot sem, sőt fogytam is. nyilvánvalóan nem túl egészséges de annyi minden más kaját is megeszünk ami tele van más rosszabb mesterséges cuccokkal hogy szerintem aki ebből mértéket tart nem hinném hogy lenne valami baja is. hízni meg biztos nem fog.
2011. máj. 20. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!