Melyik a legjobb édesítőszer? Melyiket érdemes venni?
1.ha nem vagy cukorbeteg, akkor kicsi mézet használj- egészséges, jobban édesít, mint bármi más, kevés kell belőle
2.ha nem tudsz mézet venni -pici cukor - még ez is egészségesebb, mint egy vegyszear
A vegyiszaroknál tényleg jobb egy fokkal a méz, de nem minden édesítőszer vegyiszar. Javaslom a nyírfacukrot (xylit), szinte egyáltalán nem is vált ki vércukor emelkedést, mert csak 7-es a glikémiás indexe (a szőlőcukornak 100, a méznek 90 körül). Illetve még a steviát (kapható örleményként, folyékony formájában vagy szárított levélként), ami egy édes levelű növény ( egyes fajták tartalmaznak olyan vegyületeket ami 300-szor édesebb a cukornál), teljesen természetes, szintén nem emeli a vércukrot illetve teljesen(!!!) kalóriamentes, feltéve ha olyat választasz amiben nincs adalékanyag.
köszönöm mindenkinek
akkor szerintem a nyírfacukor marad
nem csapom be a testem, vágyom az édes ízekre csak fogyókúrázok és nem tudok sok ételt megenni ha nem édes, pedig nagyon szeretem
pl töltött paprika, paradicsomleves, gyümölcsleves, sóska stb
de akkor ne mondd, hogy nem csapod be a tested, mert érzed az édes ízt, és mégsem kerül a szervezetedbe könnyen hozzáférhető szénhidrát :) ergóóóóó..
amúgy nem tudom ennek érdemleges jelentősége van-e.. csak ha már élelmiszermérnökséget hallgatok, és olyan ember aki okosabb nálam mégis ezt említette, gondoltam megemlítem én is. az utánajárás már nem az én dolgom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!