Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Sikerült már valakinek,...

Sikerült már valakinek, csípőből és hasból fogyni?

Figyelt kérdés
33 éves,körte alkat vagyok.harmadik gyerkőcöm után,most 176cm magas és 120kg:-( 110cm mell,98cm derék,140cm csípő...Szőrnyűűűű...nekiálltam a 90 naposnak,de nehéz betartani,hogy a családnak mást főzök,mit tegyek???
2011. máj. 17. 13:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
felejtsd el a 90 napost. életmódot válts! napi 5-6 kis adag kaja, vacsorára csak fehérje,fehér kenyér helyett rozs és csak reggelire, rengeteg zöldség,fehér hús, sok folyadék(cukor nélkül), nassolnivalók kiiktatása. naponta min. fél óra torna.
2011. máj. 17. 13:36
 2/7 A kérdező kommentje:
Megpróbálom:-)Köszönöm...
2011. máj. 17. 13:40
 3/7 anonim ***** válasza:
hogyhogy mit tegyél? tartsd be. nem igazán tudom milyen választ vársz, nincs olyan ember a földön akinek élvezet a fogyokúra. ha nagyon elgyengülsz gondolj arra hogy milyen leszel ha ellenállsz
2011. máj. 17. 13:40
 4/7 A kérdező kommentje:
Csak azt vártam,hátha akad valaki aki hasonló cipőben jár,és megért...nem olyan könnyű hidd el:-(
2011. máj. 17. 13:42
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
szia! én szívesen segítek neked,bár jóval fiatalabb vagyok nálad.Mindig is érdekelt az életmód,táplálkozás szóval írok.Először is:NE 90 napig vagy pár hónapig tartó fogyókúrákra esküdj fel!Mert gondolom tartósan szép alakra vágysz,nem ideiglenes súlyvesztésre majd hízásra,és közben éhezésre...Szóval ne fogyózz,válts életmódot!:) fiatal vagy te is,és ezzel az egész családodnak jót tennél,nem csak magadnak.Iktasd ki a chipszeket,csokikat,édességeket,sütiket otthonról(ezek sem a gyerekeknek nem jók,se neked)helyette teljes kiőrlésű pékárut fogyasszatok,ezek jobban laktatnak,az ízükhöz meg ugyanúgy hozzászokik az ember.:) én már el se tudnám képzelni, hogy fehér kenyeret egyek..(de a gyerekek ha kérik egy-egy csokit nagyon ritkán azért vehetsz nekik)az édességeket helyettesítsd magvakkal,mazsolával,aszalt gyümölcsökkel.Ezek sokkal természetesebbek,tele vannak fontos anyagokkal,és laktatóak.Próbálj sok gyümölcsöt zöldséget enni,ebédnél mindig legyen friss saláta:) kerüld a zsírban sült ételeket,bundás húst,sült krumplit,helyette inkább párold a krumplit és a húst is fűszerekkel,zöldségzöldjével.csak vizet igyál rengeteget!(vagy otthon készített gyümölcslé is nagyon jó!)turmixgéppel pofonegyszerű,és változatos zöldségleveseket készíthetsz,mi mindig ilyet csinálunk otthon!pl:vízbe teszünk brokkolit,répát,krumplit főni és mikor puha összeturmixoljuk,kis só,bors,esetleg hagyma és kész is. én nagyon szeretem ezt.ja és próbálj meg egy kis mozgást vinni az életedbe,minden nap egy óra séta a családdal,vagy íratkozz be valamilyen tornára!a lényeg hogy egy órán keresztül mozogj.Gyorséttermeket is felejtsétek el,és a zsíros magyaros kajákat.Törekedj az egyszerűségre,könnyedségre,természetességre,nyers ételek fogyasztására.Remélem segíthettem és ha lenne kérdésed nyugodtan írj!:)
2011. máj. 17. 13:46
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Sikerült.

A 90 napos diéta rossz úgy ahogy van, elég, ha egészségesen kezdesz étkezni, nem koplalni kell, így az a gond is meg van oldva, hogy a családnak külön főzz. Nem kell külön főzni. Nekik is csak jót tesz az, ha cukor helyett édesítőt használsz, teljes kiőrlésű dolgokat veszel (kenyér, liszt), tejtermékből a kevesebb zsírtartalmút stb. Ezekkel máris lehet "csalni".

5x egyél egy nap.

Reggelire egyél bőségesen (persze nem kell bezabálni), mehet szendvics (teljes kiőrlésű kenyér, pulyka vagy csirkesonka legyen a feltét), idényzöldségek, tál müzli (natúr, cukormentes), zabpehely, rántotta...

Tízóraira csak valami apró, puffasztott rizs vagy búza, gyümölcs, joghurt.

Ebédre fehér húsokat csinálj, hal (ha szeretitek, tenger gyümölcsei), csirke, pulyka, néha a sovány marhahús is belefér. Leves is mehet, magadnak mérsékeld a betétet (pl. ha tészta van benne, akkor magadnak abból csak keveset). A főzési technikáid lehetőleg nélkülözzék az olajat és a zsírt, mert ezekben rengeteg kalória van, próbálkozz olaj nélkül sütni (jénaiban vagy sütőzacskóban), grillezni, főzni, párolni...minél kevesebbszer használj olajat.

Köretnek idényzöldség, saláta,(barna)rizs, ha krumplit csinálsz, az sem baj, de azt is próbáld olaj nélkül csinálni, tehát ha sült krumplit akarsz, süsd alufóliában, vagy főzd, grillezd...

Főzelék is mehet mértékkel, a tésztaételeket ha nagyon szeretitek, akkor ne mellőzd de legalább csökkentsd a rendszerességét.

Uzsonnára joghurt, saláta, pulyka-csirkesonka, puffasztott rizs, répa...

Vacsorára már csak keveset egyél, ez az étkezés inkább a fehérjék miatt fontos, mert a fehérjebevitelből éjszaka regenerálódik a szervezet, ha felesleges szénhidrátokkal terheled, akkor ettől a folyamattól veszed el az energiát. Úgyhogy vacsira sovány túró, 0%-os joghurt.

Emellett muszáj mozogni, tudom, nincs idő, de lehet választani, hogy mire van időd, a fogyásra vagy az elhízottságra.

Ezzel az étrenddel azért nem kell éhenhalni, és a családot is bele lehet vonni, max te figyelj a kisebb adagokra az ebédnél.

Néhány trükk:

-evés előtt igyál meg egy nagy pohár vizet, így kevesebbet fogsz enni

-lassan egyél, mert az agyadig csak 20 perc alatt jut el az infó, hogy eszel, addig úgy fogod érezni hogy még éhes vagy, emiatt többet eszel

-kistányérra rakd a kajádat, mert azt beteríti a kisebb adag is, így a szemed sem fogja azt érezni, hogy megvontál magadtól valamit - míg ha a félig üres nagytányért látod, hiányérzeted lesz

2011. máj. 17. 13:48
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget,valahogy megpróbálok legalább 20kg megszabadulni,mert ez már elviselhetetlen:-(
2011. máj. 18. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!